80 x 30 x 40(h) Yeni Akvaryumum
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:49
Fotoğraf:
Boyut (cm): 80 x 30 x 40(h)
vhd+9 2013-03-12 22:51:12
Fotoğrafta Frankeinstein gibi çıkmışım kusura bakmayın
Üstteki akvaryum 35 santimlik, tabi ki akvaryumu yerine koyduğumda orda olmayacak
Bu da genel duruşu.
Boyut (cm): 80 x 30 x 40(h)
Kapasite (litre): 90
Canlılar: Daha eklemedim ama SP, Iceman, Demasoni olacak.
Malzemeler: SOBO WP-808C köşeli filtre, 100 watt ısıtıcı, florasan lamba, kalın beyaz çakıl taşları, dekorlar.
Akvaryum Bakımı: 2 haftada bir %30 su değişimi
Kullanılan Yemler: Red Parrot Pellet Food
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Metilen mavisi dezenfektan, kalın tuz.
Malzemeler: SOBO WP-808C köşeli filtre, 100 watt ısıtıcı, florasan lamba, kalın beyaz çakıl taşları, dekorlar.
Akvaryum Bakımı: 2 haftada bir %30 su değişimi
Kullanılan Yemler: Red Parrot Pellet Food
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Metilen mavisi dezenfektan, kalın tuz.
Öncelikle herkese iyi günler arkadaşlar. Sonunda akvaryuma kavuştum. Şuan için her şey güzel gidiyor. Anne babam çok kızmalarına/karşı gelmelerine rağmen kabullendiler artık Dolabımı da aldım eskici pazarından. Ama tek sorunum şuan için dolabın sağlamlığı. Ne kadar sağlam veya değil bilemiyorum. Dıştan bakınca mdf gibi duruyor ama değil. Sunta olduğunu düşünüyorum. Ortasına bastırınca aşağıya doğru bombe yapıyor. Bu da benim kafama çok takılıyor. Benim sormak/danışmak istediğim şey dolabın akvaryumun dolu halini taşıyıp taşımaması. Akvaryum komple dolu iken yaklaşık 100 kg geleceğini düşünüyorum. Sizce dolap bu akvaryuma dayanabilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:51
Dolabın üzerine oturduğunuzda eğer sallanırsa bence akvaryumunuza yazık olur. Bence yehi bir dolap yaptırın yada bir başka çare arayın. Zaten bombe yapıyorda diyorsunuz emeğinize yazık olur...
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:53
Hayırlı olsun yeni akvaryumun öncelikle;
Aklına takılmasın :) Zaten akvaryum tam ortadan bastırmayacak akvaryuma. Tam ortası boş anladığım kadarıyla istersen bölerek, iki bölmeli dolap haline getirip sağlamlaştırabilirsin. İstersen tam ortasına 5-10 cmlik bir tahta parcasını destek olarak kullanabilirsin. Belki böylede taşır ama evde olmadığın bir anda taşarsa şayet bir kıymeti kalmaz :)
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 15:33
Demin baktım ve 2-3 mm kadar eğilme yapmış ortası. Ölçülerini aldım ve şimdi çarşıya iniyorum. uygun mdf leri kestirip ortaya destek olarak koyacağım. İnşallah sonumuz hayrolur
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 22:44
Arkadaşlar suyunu ekledim, mdf kestiremedim, ansiklopedi koydum altına, çok da güzel oldu ve tarttı. İnşallah ileride sıkıntı yaşamam ama şuan için memnunum. 70-75 litre kadar şebeke suyu ekledim, 5 litre şuan ki akvaryumdan su ekledim. Balıkları inşallah cuma akşamı koyacağım. Koyunca da resim eklicem