80 lt ye iç filtre yeter mi?
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 13:41
Arkadaşlar 50 lt lik akvaryumumda imzamdaki balıkları iç filtreyle gayet güzel bakabiliyordum.80lt akvaryuma geçiyorum.Yine iç filtreyle idare edebilirmiyim?Saygılar. shark 2007-1-28 13:42:8
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 13:52
Şuanda elinizde bulunan filtre nedir acaba?Aslında yeni bir filtre almayı düşünüyorsanız, şelale filtre alın derim.Aralarında fazla bir oynama yok.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 16:37
Evet idare edebilirsin.
Sanılanın aksine dış filitre küçük akvaryummlara için daha gerekli çünkü su hacmi az olduğu için su değerlerinin bozulma hızı daha çabuk.İlk fırsatta iyi bir dış filitre edinmen dileğiyle.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 18:04
ben 70 litrelik akvaryumumda iç filtre ile yeterli berraklığı sağlayamadım ve atman 3335 aldım.Şimdi gayet memnunum.Dış filtre gibisi yok.saygılar
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 20:04
Bence ,atman hf 600 şelale filtre kullan. Ben 100 litrede kullanıyorum, memnunum eminim sende memnun kalırsın.Ama karar senin tabiki.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 20:09
İç filtre yeterli debide olduktan sonra her akvaryuma yeter. Ama yeterden beklentiniz önemli. Eğer su berrak olsun, balıklarım mümkün mertebe sağlıklı olsun, su değerlerim kolay değişmesin, filtreyi sürekli temizlemeyim diyorsanız 10 lt akvaryuma bile iç filtre yetmez. Yok kaba pislik görünmesin, balıklarım yaşasın diyorsanız iç filtre ile teoride gölleri bile temizlersiniz.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 20:32
Peki bu şelale filtreler nasıl oluyor.Dış filtre açığını bununla kapatabilir miyim?Şayet olursa hangi marka ve modeli öneririsiniz?