70 lt nano kurulumu yeni resimlersyf.4'te
Onur bey kurmak istediğiniz tank hacmi ve canlı yüküyle alakalı bir konu, ps.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ne demek onur bey her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
Amerika sistemi satın alır. En iyisini üretir ve teknelojisini satar.Avrupa aldığını kopyalar.Çin bunlardan çalar.Sistem eskiyince, Turkiyeye satılır.Amerikada çıkan birşeyin muadilini aynı gün, Çindede bulabilirsin.Ama kalitesiz işçiliğini.
Anlıcağın adamlar 40-50 Litrelik tanklarda MH kullanıyor artık.Onuda geçtim HigePower led kullanıyorlar.Biz hala T8 kullanıyoruz.
Dez avantajları:Çok yer kaplar-2 t5 gireceği yere tek başına oturur.Kalitesiz ışık gücü.Düşük Kelvin.Angarya sistem kurulumu.Deniz akvaryumu için uygun, Kelvine sahip değil aynı zamanda.
16-20k arası olmasını öneriyorlar.Bunuda ancak özel olarak üretilmiş T5 lerde yakalıyorsunuz.Şu anda bana sorsalar; 70 Litre bir tankta, ne kullanırsın diye.MH den şaşmam.
Kısaca bir açıklama size.1 MH ortalama 250 Liraya çıkarırsınız.150w 20K kelvin Ampulu 10 Ay kullanılabiliyor kaliteli ise.
T5 4 adet en az.Kalitelilerin fiyatı belli.150W ı geçiyor. Gereksiz angarya kablolar, balastlar, takım taklavat.
Gerçekten düşünmem MH olanaklarını araştırırm.Ben araştırma içersindeyim.Kendime Yapıcam bitane.Unutmadan MH Akvaryumda Dalgalanma efekti yapar.Buda dünyanın en güzel şeylerinden biridir.Yakamoz gibi düşünün.
Maliyet, uzun ömürlülük ve enerji tasarrufu
biraz araştırma yeterli olucaktır ;)
Altay Bey siz bana çok yardımcı oldunuz . Aydınlatıcı bilgi için çok teşekkür ederim . Ümit bey sizinde değerli yorumunuz için teşekkür ederim . Araştırmalarıma ledli sistemleride dahil edeceğim .
Mh nin tarih olma şansı yok.Ledli sistemler, ufak akvaryumlarda kullanılmaya uygun sistemler hala.70 80 cm Derlinliği olan tanklarda, LED ler Kullanılamıyor. MH ye muadil bir üründe şu anda yok.Yuksek güçte ledler piyasaya çıkarsa.Hepimiz aydınlatma problemini çözmüş olacağız.
Mh nin tarih olma şansı yok.Ledli sistemler, ufak akvaryumlarda kullanılmaya uygun sistemler hala.70 80 cm Derlinliği olan tanklarda, LED ler Kullanılamıyor. MH ye muadil bir üründe şu anda yok.Yuksek güçte ledler piyasaya çıkarsa.Hepimiz aydınlatma problemini çözmüş olacağız.
[/QUOTE]
Ülkemizde çok kaliteli aynı zamanda mh ve T5 e göre cok daha iyi sonuçlar alınmış led sistemler mevcut.
bu şekilde kesin konuşmalar yapmadan önce biraz araştıra yapmanızı öneririm.
Aydınlatma konusunu bu kadar abartmaya gerek yok arkadaşlar, altı üstü nano kuracak arkadaşımız ve soft mercanlara da yetecek güçtü aydınlatma istiyor. Kerem'e daha önce söyledim o akvaryuma pl lambalar veya o boyuta uygun gelecek şekilde floresanlar yeterli gelir. Olayı dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
Aydınlatma konusunu bu kadar abartmaya gerek yok arkadaşlar, altı üstü nano kuracak arkadaşımız ve soft mercanlara da yetecek güçtü aydınlatma istiyor. Kerem'e daha önce söyledim o akvaryuma pl lambalar veya o boyuta uygun gelecek şekilde floresanlar yeterli gelir. Olayı dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.
Evet arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra akvaryumumu kurmayı başardım.:)
Şu anki malzeme ve sistem .
2 adet kafa motoru ( 800 lt/h ve 600lt/h )
100w ısıtıcı
Şelale filtre GAP 2li filtre sistemi . en üstte aktif karbon,2 elyaf 2 bio sünger ve bir sürü bio topu .