70 lik akvaryuma balık tavsiyesi
merhaba
Ben bu siteye yeni üye oldum fakat uzun süre akvaryum baktım ama 2 ay önce çok özenerek kurduğum tangarika akvaryumumdaki bütün balıklar 1 gecede ölene kadar ,zannedersem dış motora koyduğum kömürden dolayı öldüler.Şimdi 70 lık bir akvaryumda balık üretmek istiyorum o kadar balık bakmama ramen canlı doğuranlar dışında hiçbir balıktan yumurta alamadım üretime yeni başlıyacak ,fakat balık bakma konusunda tecrübeli birine ciklet üretimine hangi balık ile başlamasını önerirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada 40 lık akvaryum derken 40 cm uzunluğundamı yoksa 40 litrelik bir akvaryum mu. Eğer 40 litrelik bir aklvaryumda sağlıklı şekilde balıklarınızı büyütememe ve dolayısı ile yavru alamama ihtimaliniz yüksek. Eğer mümkünse en az 80 litrelik hatta daha büyük bir akvaryumla işe başlamanız uygun olacaktır.
şahsen daha hiç ciklet beslemedim ama 2 aydır gerçekten kapsamlı bi araştırma yaptım.ciklet türleri için anıl bey 100 lt ve ustunun uygun oldugu düşünüyorum bi sitedede akvaryum boyunu cm olarak vermiş ve s.p için 70 diger cikletler için 80 cm önerilmiş.bence akvaryumunuz ciklet beslemeye son derece uygun.bide gözlemlerim var tabi berberde ufak bi akvaryum var 40 lt belkıde daha az ne kaya var ne bişey bayada kalabalık balıklar çok saglıklı ve yavru veriyolar.belki bu istisnadır ama 110lt bi akvaryumda artık ciklet için kucukse daha neler ya.bence ciklet besleyin ben de ole yapacam 75 35 30 akvaryumumda 1koloni ciklet besliyecem