60x35x40 Akvaryum

karakabukÇevrim Dışı

İl: Tekirdag
karakabukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 15:22
60x35x40 Akvaryumu kendim yaptım ve bu işte çok yeniyim:) Bu yüzden size bi kaç sorum olacak:)
Bu akvaryumda melek nasıl uygun olurmu?
 kaçtane olması lazım?
vatoz çöpçü olmalımı?
nasıl bir motor ve akvaryumun iç dizaynı nasıl olmalı?
akvaryum meleklere uygun değilse hangi cins beslemeliyim...
Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yiğiter_54Çevrim Dışı

İl: Ankara
yiğiter_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 16:17
Yavru melekler için akvaryum boyutlarınız  uygun.Ama büyüdüklerinde akvaryumu değiştirmeniz gerekir.Canlı doğuran veya betada olabilir tercih size kalmış.
Vatoz konusuna gelince vatoz akvaryumdaki yosunları tüketir.Yeni kurduğunuz bir akvaryuma vatoz koymak balığı aç bırakmak anlamına gelir.Vatozu koymadan önce bir miktar yosun oluşmasını beklemek daha uygun olur.
Saygılar...
yiğiter_542011-08-25 16:18:58

lefkeleeÇevrim Dışı

İl: Bilecik
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 16:18

Öncelikle hayırlı olsun, akvaryumun 84 litre, bu hacimde melek bakılmaz yer yetmez, anca canlı doğuran türlere az hacim isteyen balıklara bakmanız gerekir, vatoz çöpcü size kalmış bir durum olsada olur olmasada olur ama üretim değilde hobi olarak yapıcaksanız bitkili loş bi ışıklandırma ile güzel canlı doğuranlar besleyebilirsiniz.

karakabukÇevrim Dışı

İl: Tekirdag
karakabukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 16:29
Peki bana  cins ve adet bakımndan örnek verebilirmisiniz?
yorumlarınız için teşekkürler

yiğiter_54Çevrim Dışı

yiğiter_54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 16:35
http://www.akvaryum.com/canlidoguranlar_kategorisi_5.asp linki incelemenizi öneririm buradaki balıkların neredeyse hepsi sizin akvaryum boyutunuz için uygun ayrıca  bitki eklemek isterseniz http://www.akvaryum.com/Bitkiler/ bu linki inceleyebilirsiniz.
Saygılar...

lefkeleeÇevrim Dışı

İl: Bilecik
lefkeleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 23:58

şimdi şöyle söyleyim akvaryumla ilgilenmeyi seven birisi isen tavsiyem çok üreyen türlere bakcaksın zor üreyenlere değil, örneyin kılıç kuyruk, lepistes türleri, ay moly, moly, plati velifera, çöpçülerdende önerim cüce vatoz olur albino çöpçü olabilir, bitkiler hakknda bilgim yok

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 09:02
Merhaba, akvaryumunuz hayırlı olsun...  Hobiye yeni başlıyorsunuz, canlı doğuranlar sürekli yavrulayacaktır. Yavruların bakımı o kadar da kolay değildir. Bi kere, nereyse her hafta yni yavrularınız olabilir. Bunlar için bir akvaryum daha edinmeniz en sağlıklısı olur. Çünkü ana akvaryumun filtresi yavruları çekebilir, veya eğer iyi bitkilendirilmezse anne-babalar yavruları yiyebilir vs... Dolayısıyla ayrıca bir yavru akvaryumu kurup, pipo filtre kullanmanız en iyisi olur. Bütün bunlar hem maliyet, hem de fazla uğraşmayı gerektiriyor. Yaparım, katlanırım diyorsanız o ayrı tabii...

Ben olsam 4 tane en az 7-8 cm lik oranda japon beslerdim o akvaryumda. Bence japon balıkları içinde en güzel olanı orandalar. Bir bakın ne tatlılar: