600 lt. akvaryuma tür tavsiyesi
Babamın eski 600 lt. akvaryumunu yeniden kurmayı düşünüyorum.Sizce hangi balıklardan ne kadar beslemeliyim?
Teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
%100 Büyük balıkların beslenebileceği güzel bir akvaryum olur. İçerisinde çok güzel kaliteli balıklar besleyebilirsiniz.
Başarılar,saygılar...
Eğer akvaryum konusunda yeniyseniz ve fazla tecrübeniz yoksa, tropheus türlerinde zorluk çekebilirsiniz. Aslına bakarsanız, çok güzel balıklar, hareketliler seyrine doyum olmaz. Gel gelelim iş seyirllikten çıkıp besleyip, büyütmeye hatta yavru almayı düşünmeye gelince işde orada tropheusda zorlanabilirsiniz. İlk önce malawilerle başlamanızı tavsiye ederim.
Ben derim ki, 600 lt akvaryumun içine asimetrik şekilde, düzensiz şekilde döşenmiş kayalar ve aralarında gezen, birbirini kovalayan mbuna türleri daha güzel olur. Mbuna türleri içinde de özellikle pseudotropheus türleri, çok güzel olur.
Benim bu tavsiyem sadece seyirlik olur. Yavru alma işine gelince yine zorlanabilirsiniz. Ağzına yumurta alan bir dişiyi, düzensiz yerleştirilmiş kayaların arasında yakalamak bir hayli zor olsa gerek.
Saygılarımla...
Selamlar bu büyüklükteki bir akvaryumun fiyatı acaba nedir? Benimde küçük bir tankım var ve büyütmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz?