50LT YE ÇİKLET TAVSİYESİ
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 21:43
Merhaba, 150ltlik akvaryumumumda uzun süre sarı prenses ve yunus besledim. Akvaryumu biraz daha büyütüp 230lt ye çıkardım ve şu an bitkili bir discus akvaryumum var.
Her ne kadar discus beslesemde evde bir malavi ya da tanganyika akvaryumu olmasını istiyorum. Bunun için eski 50ltlik akvaryumumu kurdum.
Akvaryum 50lt. Tabanda siyah kum var. Arka fon siyah. Kayaları yerleştirdim. Filtrelasyon olarak Hailea marka 350lt/h çalışan bir iç filtre var. Bunu tavsiyenize göre değiştirebilirim. Elimde atmanın 750lik bir iç filtresi daha var ama muhtemelen bu akvaryumda balık dahil hiçbirşey bırakmaz.
Şimdi resim:
Akvaryum bu. Kapasite ufak olduğu için ne tür besleyeceğime karar veremedim. Aklıma ilk gelen ve istediğim 1e 2d olacak şekilde sarı prenses eklemekti. Ama canlılara eziyet etmek de istemiyorum. Daha ufak boyutlu olan calvus veya lelupi (1e 2-3d) koymayı düşündüm fakat sitede her iki balık için minimum 100lt civarı gerektiği yazıyor.
Böyle renkli, siyah fonda gösterişli olabilecek ciklet önerebilirseniz memnun olacağım.. Çiklet olmazsa eğer bozup karantina akvaryumu olarak kullanacağım..
İyi akşamlar,
Saygılar..
Her ne kadar discus beslesemde evde bir malavi ya da tanganyika akvaryumu olmasını istiyorum. Bunun için eski 50ltlik akvaryumumu kurdum.
Akvaryum 50lt. Tabanda siyah kum var. Arka fon siyah. Kayaları yerleştirdim. Filtrelasyon olarak Hailea marka 350lt/h çalışan bir iç filtre var. Bunu tavsiyenize göre değiştirebilirim. Elimde atmanın 750lik bir iç filtresi daha var ama muhtemelen bu akvaryumda balık dahil hiçbirşey bırakmaz.
Şimdi resim:
Akvaryum bu. Kapasite ufak olduğu için ne tür besleyeceğime karar veremedim. Aklıma ilk gelen ve istediğim 1e 2d olacak şekilde sarı prenses eklemekti. Ama canlılara eziyet etmek de istemiyorum. Daha ufak boyutlu olan calvus veya lelupi (1e 2-3d) koymayı düşündüm fakat sitede her iki balık için minimum 100lt civarı gerektiği yazıyor.
Böyle renkli, siyah fonda gösterişli olabilecek ciklet önerebilirseniz memnun olacağım.. Çiklet olmazsa eğer bozup karantina akvaryumu olarak kullanacağım..
İyi akşamlar,
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 21:47
Tankını gerçekten ufak ama yavru olarak 3-4 adet sarı prenses koyabilirsiniz ama büyüdüklerinde rahat etmeleri biraz zor. Canlı doğurgan düşünebilirsiniz. Amerikan zebra çiftide koyabilirsiniz. Ama beslemek istemiyorum derseniz güzel bir karantina tankı olarak kullanabilirsiniz.
Sainted 2008-09-04 21:48:32
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 07:54
Selamlar. Cichild bu akvaryumda imkansıza yakın olacaktır. Kumların rengini açık renk kum ile değiştirmenizi öneririm.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 08:45
Merhaba;
Akvaryumunuzda 4 tane Tatrazon (Yeşil veya Kaplan) veya 5-6 tane Neon besleyebilirsiniz.50 litre cichlid beslemek için uygun bir ölçü değil aslında ama bu türleri deneyebilirsiniz.Ramirezi çifti için ise pek birşey diyemem.Ama deneyebilirsiniz.
Veya farklı bir tür olarak kerevit'te beslenebilir.
Saygılarımla..
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 08:59
http://www.akvaryum.com/neolamprologus_brevis_salyangoz_cichlidi_tatlisur_2_419.asp
http://www.akvaryum.com/lamprologus_ocellatus_ocellatus__tatlisur_2_417.asp
Selam;
Cüce Tanganyikaları deneyebilirsinz.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2008 21:10
[QUOTE=muhoni]Akvaryuma 1e 1d 6cm lik iki tane leleupi ekledim. İlgilenen herkese teşekkürler..
[/QUOTE]
Yapacaklarınızdan en iyisini yapmışsınız.
Yapacaklarınızdan en iyisini yapmışsınız.