50 lt'lik tankta 1 hafta 20 çklet besleyebilirmiym
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 00:45
Arkadaşlar yeni akvaryum aldım.100*50*40 ebatlarında yanında balıklarınıda verdi satan arkadaş,yanlız akvaryuma suyu doldurdum bir hafta boş çevirmek istiyorum.Cikletleri 5 yetişkin s.p, 3 yetişkin yunus,10 tanede 4,5cm'lik yavru s.p'ler.Bu balıları 1 hafta 50 lt'lik akvaryumda bekletebilirmiyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 00:49
Benim düşüncem 50lt. akvaryumda 20 cichlid kesinlikle olmaz, aralarında yetişkin balıkların olması imkansız hale getiriyor. Balıklar birbirlerini hırpalıyacaklardır. Ölümler kaçınılmaz olabilir. saygılar... kanka61 2007-11-30 02:50:25
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 00:50
Yeterli hava ve sıcaklığı sağldıktan sonra bekletebilirsiniz sorun olmaz 2 günde bir suyun 5 te 2 sini değiştirirseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.Saygılar...
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 10:39
İdareten olur ama bence 1 hafta gereksiz ve fazla olacaktır. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2007 11:33
[QUOTE=shump]Yeterli hava ve sıcaklığı sağldıktan sonra bekletebilirsiniz sorun olmaz 2 günde bir suyun 5 te 2 sini değiştirirseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.Saygılar...[/QUOTE]
Katılıyorum.Bununla birlikte,büyük akvaryumda 50 lt kadar boş yer bırak,balıkları büyük akvaryuma alırken 50 litrelik akvaryumun suyunu da yeni akvaryuma boşalt.Çünkü bu süre zarfında 50 ltlik akvaryumda faydalı organizmalar oluşacaktır.Balıklar daha kolay adapte olur.
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2007 10:00
Akvaryumunuzun hacmi çok küçük. Damızlık değilde anca yavru akvaryumu yapabilirsiniz.Saygılar.