50 lirtrelik akvaryuma Yunus olurmu?
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2007 23:33
Malawi gölü balıklarını besleyeceğiniz akvaryum en az 250 lt.olması önerilir.Özellikle yunus(cyrtocara morii) balıkları için kumluk ve açık allanın olması bu balığın habitatına uygun olur.50 lt.lik bir akvaryum bu balıklar için ancak güzel bir yavru akvaryumu olabilir.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 00:01
Gereken yazılmız, kesinlikle olmaz, daha doğrusu olmamalı. Malesef akvaryumcularımız bunu dikkate almıyorlar ve satış satışdır diye satıp geçiyorlar
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 10:06
Tüh çok isitiyordum yunus beslemek ama akvaryum el vermiyor akvaryumcular küçücük akvaryuma 20 tane yunus koyduğu için bende bi sorayım dedim :=)
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 10:52
[QUOTE=Korayİkiz]Tüh çok isitiyordum yunus beslemek ama akvaryum el vermiyor akvaryumcular küçücük akvaryuma 20 tane yunus koyduğu için bende bi sorayım dedim :=)[/QUOTE]
Akvaryumcular için o balıklar ticari bir emtia bizim içinse canlı bir varlık.O sebepten onlar 20 tane balığı küçücük biryerde tutuyor bizler ise onlara doğal ortamlarına en yakın şekilde bir akvaryum kurmak için çabalıyoruz.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 10:56
http://www.akvaryum.com/litrehesapla.asp
Burdan bi hesaplayın derim ben...!Bide mazallah balıkların büyüdügünü düşürseniz 15 cm oldular diyelim'ki o akvaryumun içinde büyümezler balıklara yaklaşık 180-190 litr su gerekmektedir tabi 3 balıga...!Bence hiç deneme bile en iyisimi bir canlı doguran akvaryumu veya bir yavru tankı yapabilirsin...!
üstad 2007-06-07 10:58:14
Saygılar,