500L Resif Kurulumu ( Ahtapot Akvaryumu)
Fotoğraf:
Boyut (cm): 120*60*60 Sump: 90*40*40
Kapasite (litre): 500L ortalama
Canlılar:
Malzemeler:
PS Schuran Jetsjim 200
Seio M820 dalga motoru
Atman 105 kafa motoru
Cumartesi eklenecekler
Seio M1500
Atman ısıtıcı 300W
Akvaryum Bakımı: Yok
Kullanılan Yemler: Yok
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok
Herkeze merhaba
Yeni kurmakta olduğum akvaryuma salı günü su ile doldurarak tuzunu ve aragonit kumu ekledim
dün ölçümlerimde tuz oranı 1023 de sabitlenmiş durumda cumartesi günü canlı kumu koymayı planlıyorum bir aksilik çıkmaz ise salı yada çarşamba günüde yaklaşık 80 kilo canlı kaya ekleyeceğim
yanlız PS biraz karışık gibi geldi bana ayarları konusunda sizlerden yardım isteyeceğim Jetskim 200 ü daha önce kullanan arkadaş varsa yardımcı olursa çok memnun olurum
aletin üzerinde iki adet hortum var
şeffaf olan hava hortumu oradan hava girişi oluyor onu anladım fakat biraz ilerisinde mavi bir hortum var açtığımda su fışkırtıyor birde su çıkış kısmında bir ayar yeri var orayıda tam çözebilmiş değilim bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Birde hava çektiği hortuma ekstra olarak hava motoru bağlamaya gerek varmıdır bence yok gibi geldi ama kullanan yada bilen arkadaşların tecrübesine dayanarak bilgilendirmeleri daha yararlı olacaktır diye düşünüorum
şimdiden herkeze teşekkür ederim ve güncel olarak yapılan işlemleri ve resimleri elimden geldiğince buraya ekleyeceğim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Esasında dediğin gibi schuran ın motoru atmandan fazla su basıyordu fakat atmanın hortumunu kalınlaaştırınca işler tam tersine döndü. Şu anda atman daha fazla su basıyor . Dediğin gibiyse elyaf ile hiç uğraşmam bu benim için büyük avantaj olur fakat biran önce PS nin ayarlarının tam olarak nasıl yapıldığını öğrenmem gerekli akvaryumun son halinin bir kaç resmini ekliyorum bunlar sump konusunda biraz daha bilgi verir sanırım
Ps nin olduğu bölümdeki su seviyesi kaç cm? Su seviyesi biraz yüksek gibi geldi. Ps nin su çıkışını yine ps nin bulunduğu bölüme verirseniz kabarcık sorunu dahada azalır gibi geliyor. Efektif çalışması konusunda sıkıntı yaratmıyacağını düşünüyorum, gerçekten iyi bir ps.
Selamün Aleyküm Değerli Arkadaşlar,
İlk önce; Hayırlı olsun Abdurrahman kardeşim,Beraberce yaptığımız çalışmanın Akvaryum dünyasında Sorun olabilecek sistem ergonomisine ve soru işaretlerine , tüm arkadaşlar ile çözüm getirmede yardımcı olabileceğini düşündükce Mutlu oluyorum,bunun için ayrıca Teşekkür ediyorum.