4mm kalınlıkta damperlenmiş cam
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Damperli cam olduğu için 10 kat daha sağlam olduğunu söyledi.Bu camlar kesilmiyor.Kesmek için zorlayınca küçük küçük cam parçaları oluyo.O tür bir cam.
Slm öncelikle yanlış hatırlamıyorsam temperlenmiş cam olması lazım. Temperlenmiş cam,ı kırmanın tek yolu:köşelerden sert bir cisimle vurmak. Benim arkadaşım cam fabrikasında çalışıyor 10mm temperli camı ortasına çekiçle aynı noktaya 10 sefer vurup kırabiliyorlar. Lütfen temperli cam,ı bilmeyenler bilmedikleri konu hakkında yorum yapmasın. Dahada kısaca 10mm cam,ın üstünden 5 ton luk forklift geçiyor da kırılmıyor o su kütlesimi kıracak. Birde akvaryumu temizlerken veya dekor,unu değiştirirken cizilen normal camları düşünün. Temperli cam çizilmez. Kolay kolayda kırılmaz. Bir daha diyorum köşelerine sert cisimle vurmayın yeter.
210 Litreyi o cam kaldırır arkadaşım için rahat olsun,yanlız iyi bi işçilik gerekir ki anlatılanlara göre cam 10 kat daha dayanıklıymış sen takma kafana yaptır.Kolay gelsin.
Slm öncelikle yanlış hatırlamıyorsam temperlenmiş cam olması lazım. Temperlenmiş cam,ı kırmanın tek yolu:köşelerden sert bir cisimle vurmak. Benim arkadaşım cam fabrikasında çalışıyor 10mm temperli camı ortasına çekiçle aynı noktaya 10 sefer vurup kırabiliyorlar. Lütfen temperli cam,ı bilmeyenler bilmedikleri konu hakkında yorum yapmasın. Dahada kısaca 10mm cam,ın üstünden 5 ton luk forklift geçiyor da kırılmıyor o su kütlesimi kıracak. Birde akvaryumu temizlerken veya dekor,unu değiştirirken cizilen normal camları düşünün. Temperli cam çizilmez. Kolay kolayda kırılmaz. Bir daha diyorum köşelerine sert cisimle vurmayın yeter.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin gördüğünüz temperli değil lamine camdırBankalar ve kuyumcular genelde lamine cam kullanır.İkisi farklı ürünlerdir.
Temperlenmiş cam, normal cama göre 5 kat daha fazla darbelere dayanıklılık kazanır. Temperleme işlemi, camın özel fırınlarda erime noktasına yakın bir sıcaklığa (625-645°C) kadar kontrollu olarak ısıtılıp, aniden basınç altında soğutularak sertleştirilmesini sağlayan bir sistemdir. Temperli cam, kırıldığında küçük parçalara bölünerek tamamen zararsız hale gelir.Üretim aşamasında kontrolleri (ECE-R43) standardına göre yapılır.