450 lt Bitkili Discus Tankım
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 10:10
Fotoğraf:
Sprulina Tab ı tırtıklıyorlar
Mualla ve Lamia (gerçi erkek bunlar ama eşim isimlerini küçüklerken koydu :))
Pıtpıt Karpuzun hemen üstünde ışık hızına geçmiş, Karpuzun haresi şekline bürünmüş, hayırlısı..
Mualla ve Çiizi :)
8 Adet Discus, 5 Adet Neon Tetra, 5 Adet Kırmızı Burun Tetra, 5 Adet İmparator Tetra, 2 Adet Cüce Vatos , 60- 70 Adet Kiraz Karides
Anubias türevleri, Java Moss, Adını bilmediğim, yapraklarının üzerinden yeni yapraklar çıkan bir java türü, bacopa monieri, kırmızı yapraklı lotus, bir kaç tür cryptocoryne, güller vs.
Malzemeler:
Fluval 405 dış filtre,
1 adet sünger filtre
300 W ısıtıcı
Akvaryum Bakımı:
2 günde bir 100 lt su değişimi,
2 Ayda bir filtre temizliği
Salonda akvaryumu yerleştirdiğim duvarın arkası mutfakta kombi boşluğuna denk geliyordu. Ben de bu boşluğa 100 lt lik bir su deposu koydum. kombiye gelen su borusuna bir T boruyla bir çeşme yerleştirdim. bu çeşmeden ufak bir hortumuda deponun ağzına gelecek şekilde taktım. depoya bir kafa motoru yerleştirdim. ucuna da bir hortum. bu hortum duvara açtığım bir delikten akvaryumun içine gidiyor. kafa motorunun gücü akvaryum tarafına bir elektrik anahtarıyla bağlı. aynı şekilde bu sefer akvaryumdan su boşaltmak için de ters mantıkla akvaryum tarafında bir kafa motoru ve kafa motoruna bir hortum. bu da mutfak raflarının altından dolanarak mutfak giderine gidiyor. yine aynı şekilde bir elektrik anahtarına bağlı.
bu sayede hem depoda çeşme suyunu dinlendirebiliyorum hem de 4-5 dakika da su değişimi bir kaç düğmeyi açıp kapayarak halloluyor. yeri müsait olana tavsiye ederim.
Kullanılan Yemler:
tetra bits,
sera spriluna tabs.
ev yapımı dana yüreği + vitamin mineral kompleksi
su piresi
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
aquatan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 12:26
Çok güzel bir tanka sahipsiniz.Emeğiniz için sizi kutlarım.Su değişimi için yaptığınız sistemi daha detaylıca,resimlerle destekleyerek anlatırsanız hem konu daha güzelleşir hem de faydalı bilgiler paylaşılmış olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 12:48
Teşekkürler Erol bey,
Tankım büyük ve bu cimcimeler de taze suyu pek sevdiğinden, su değişimi epey can sıkıcı hale gelmeye başlamıştı. Hadi eskiden bekardım, salonda damacana damacana su falan sıkıntı yaratmıyordu ama evlendikten sonra, evi normal insan evine çevirmek gerektiğinden iş daha da zorlaştı. en sonunda eeyeterbee diyerek sıvadım kolları, ne yaparım nasıl ederim derken evirdim çevirdim böyle bir sistem dizayn edip uyguladım. Akşam eve gidince su değişimi için uyguladığım sistemin resimlerini ve detaylı açıklamalarını eklerim, umarım faydalı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 17:46
Eksiksiz diyebiliriz.Balıklar,dekor,tank herşey güzel.Ancak söyle bir şey var tetralarınızın sayısını biraz daha arttıtırsanız sürü tutmaları kolaylaşır ve tank içinde daha güzel bir görüntü olur.Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 20:16
Merhaba,
Bahsettiğim su değişim sistemini ayrıntıları ile aşağıda görebilirsiniz.
Burası mutfak tarafı, akvaryumun arkası buraya denk geliyor. Burada görüldüğü üzere kombiye gelen su borusuna bir T ile çeşme ve ona da bir hortum falan derken olaylar gelişiyor işte. Pratik yani. Dolduruyorum depoyu 1 kapak aquatan ekliyorum ve 2 gün dinlendiriyorum tam süper oluyor.
Burası perde beton olduğundan gelir ve gider deliklerini hilti ile açmam gerekti
Ayrıca kafa motorunun elektriğini de bu deliklerden akvaryum tarafına verdim ki ne kadar doldu ne kadar boşaldı vs görebileyim, su bastırmayalım ortalığı di mi..
Burası da akvaryumdan gelen hortumun mutfak giderine uzaması için bir geçiş. Hortum bu delikten geçtikten sonra mutfak dolaplarının arkasından gidere uzanıp giriyor.
Bu da son uzay teknolojisiyle donatılmış kontrol paneli. Bir takım düğmeler falan var, kafa motorlarını çalıştırıyor su tahliyesi ve dolumu için
Aslında basit fakat çok etkili ve pratik bir yöntem. Özellikle sık su değişimi yapan arkadaşlara tavsiye ederim. Umarım işinize yarar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 20:52
M.Çağlar Aksoy abi harikasın.Valla bu sistemi yapmak kafa ister Süper akvaryumun ve balıkların var.İnşallah uzun ömürlü ve sağlıklı olurlar.Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 21:56
Maşallah balıklarınız çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Tankın dizaynı da bir o kadar güzel. Sağlıklı balıklar.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 12:30
2 günde 100 litre su maliyeti baya fazla oluyordur sanırım. Discusların yüksek ısı istemeside kışın elektrik maliyetini arttırıyordur. Tebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 13:15
[QUOTE=whitesinek]2 günde 100 litre su maliyeti baya fazla oluyordur sanırım. Discusların yüksek ısı istemeside kışın elektrik maliyetini arttırıyordur. Tebrikler.[/QUOTE]
Teşekkürler,
Su faturasında % 40 gibi bir artış oldu ama toplamda çok birşey tutmuyor.
Elektrik faturasına gelince pek bir sorun yok, evim pastanenin üst katında ve akvaryumun altında sürekli fırın yanıyor. o yüzden kışın da evin içi sürekli sıcak hatta kaloriferleri tüm kış boyunca hiç çalıştırmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 16:25
Emeğinize sağlık çok güzel bir akvaryuma sahipsiniz :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 21:45
Elinize emeğinize sağlık gerçekten güzel bir kurulum ve paylaşım olmuş, iyi günlerde beslemeniz dileğiyle,
Sağlıklı balıklar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir