40 lt. Japon Akvaryumum (Son video 27. sayfada)
[QUOTE=adige42]Ben yosun sorununu cüce vatozla çözdüm tavsiye ederim,gayet başarılılar bu konuda. [/QUOTE]
Kadir abi, akvaryumcuda gördüğüm cüce vatozlar 2,5-3 cm kadar canlılar. Bunlar japonlar için yem olmasından korkuyorum yoksa tanıtımını yaptığım kendi japon akvaryumum için almayı düşünüyorum. Büyüğünden alsam gördüğüme göre sık sık ürüyorlarmış. Japonların bunları yutmasından çekiniyorum.
[QUOTE=ISLAK] [QUOTE=adige42]Ben yosun sorununu cüce vatozla çözdüm tavsiye ederim,gayet başarılılar bu konuda. [/QUOTE]
Sağolun. Onu da deneyebilirim belki, bir bakayım şimdi salyangozları alalı 1 gün oldu sadece, şöyle 1-2 hafta bekleyim, belki onlar hallederler.
Bu arda ben balıklarıma pond yem türünde bir şeyler almak istiyorum, çünkü o tarz yemimiz hiç yok. Şunlardan biri olur mu, sipariş vereyim mi?
http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=3450
http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11789
[/QUOTE]
İlk linkteki yemi bir süre kullanmıştım. Açık bej rengi stickler var ve suda çok çabuk parçalanıp dağılıyorlar. Kullanmış biri olarak çok da tavsiye etmem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben akvaryumumu büyütmeye karar verdim. Hiç acele etmeden, mevcut 40 litrelik akvaryumumdan biraz daha büyük bir akvaryum kuracağım. Şimdi burada çok kar yağıyor, yollar filan berbat. Havalar biraz düzelsin de, yani belki haftaya filan, babamla gidip alacağız akvaryumu.
Alacağım akvaryumu da belirledim. Taymur marka, 100x30x45 ölçülerinde, 135 litrelik bir akvaryum alacağım. Sizden ricam, bana bu akvaryuma uygun ekipman seçiminde yardımcı olmanız. Bu anlamda birkaç sorum olacak sizlere:
1. Filtre olarak Eheim 2213 düşündüm, ancak bazı çekincelerim var. Eheim 2213'ün üstünde 250 litrelik akvaryumlar için uygun olduğu yazıyor. Şimdi bu filtre 135 litrelik akvaryumda kullanılmaz mı? Ayrıca bu filtrenin 2213-01, 2213-02, 2213-05 gibi modelleri var. Bunlar ne anlama geliyor? Benim anladığım kadarıyla (eğer doğru anladıysam) 2213-01'in içi boşmuş ve musluksuzmuş. 2213-02 ise musluklu bir modelmiş ama içi boşmuş. 2213-05 ise hem muslukluymuş, hem de içi dolu olarak geliyormuş. Siz bunlardan hangisini önerirsiniz? Musluklu olmasının ne gibi faydaları vardır? Benim şimdiye kadar hep küçük akvaryumlarım oldu ve o yüzden hiç dış filtre kullanmadım. Bu filtrenin nasıl monte edileceğini, sepetlerine neler konulacağını filan hiç bilmiyorum. Biraz bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Böyle bir filtre aldığım taktirde, dip çekimlerini haftada bir yapmasam olur mu? Yani iç filtreye göre bir avantajı var mıdır bu filtrenin?
2. Şu anki japon akvaryumumda kullandığım ısıtıcı TetraTec HT-50. Yani 50 watt gücünde. Sanırsam ki bu ısıtıcı yeni akvaryuma yetmeyecektir. Tahminime göre 150-200 watt'lık bir ısıtıcı almak gerekir. Şöyle biraz uygun fiyatlı bir şey önerebilir misiniz?
3. Tabana kum olarak Hagen siyah kum kullanmak istemiyorum, çünkü siyahtan bıktım. Açık renk bir kum istiyorum. Geçen gün resmini koyduğum kumdan alsam olur mu? Kaç litre kum almalıyım?
4. Alacağım akvaryumun kapağında 2 tane floresan yuvası var. Aydınlatma olarak ne seçmeliyim, kaç watt olmalı? Bana direkt olarak marka-model adı verebilir misiniz?
Benim planım şöyle;
Önce akvaryumu, kumunu, ve ekipmanlarını alacağım. Diğer japon akvaryumumu hiç bozmadan, bu akvaryumu kuracağım ve ekipmanları çalıştıracağım. Sonra her gün diğer japon akvaryumumun üst kısımlarından çekeceğim bir miktar suyu akvaryuma boşaltacağım. Hatta şu anki iç filtremin süngerini de yeni akvaryumun içinde yıkayabilirim. Çünkü çok şükür herhangi bir hastalık yok akvaryumumda, gayet sağlıklılar. Sera BioNitrivec ve Aquatan da kullanabilirim, şu an elimde var her ikisi de... Zaten hazır damacana içme suyu kullanıyorum, yeni akvaryumda da aynı suyu kullanacağım (biraz pahalı olacak ama), fakat çeşme suyuna geçip de balıklarımın dengesini şaşırtmak istemiyorum, o yüzden aynı suyla devam edeyim diyorum. Bu şekilde yeni akvaryum 1 hafta veya 10 gün boş çalışsın, sonra her şeyin yolunda olduğuna karar verirsem benim iki yaramazı içine atarım.
Bitki olarak da mevcut anubias'ımın yanına bulabilirsem java fern vs. eklemeyi düşünüyorum. Bir de güzel bir mangrow kökü alayım diyorum. Aslında evde daha önceki betta akvaryumumdan kalan 30-35 cm.lik bir mangrow köküm var ama bettam o akvaryumdayken hastalık geçirmişti, kök 4-5 aydır odamda bir poşetin içinde duruyor. Hastalıktan dolayı o kökü kullanmakta tereddüt ediyorum, bilemedim...
Evet, böyle arkadaşlar... Her şey şu an düşünce aşamasında. Acele edip de yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum. Benim akvaryumu büyütme sevdam yüzünden orandama ve ranchuma bir şey olsun da istemiyorum. Umarım sorunsuz halledebilirim her şeyi.
Fikirleriniz benim için çok önemli, yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba. Eheim 2213 sahibi değilim ancak 2217 modelini 150 litrelik içinde 6 ryukin olan tankta kullanıyorum. 2217'de 1000 litre devirli filtre ancak japonların da pek çok türe göre suyu daha çok kirlettiğini düşünürseniz 2213 çok fazla balık yükü olmadığı taktirde yeterli gelecektir. Sepetsiz klasik serileri temizlik açısından daha başarılı buluyorum. Ancak unutmayınız ki asıl işi yapan filtrenin içidir, iç malzemeler yani. Işıl hanım ben 2217'yi yanında gelen musluklarıyla kullanmıyorum. Filtre şu an musluksuz çalışıyor. Musluklu kullanmanın debiyi bir miktar düşürdüğüne inanıyorum şahsen. Temizlik esnasında biraz daha zor oluyor musluksuz olması ama ben bundan rahatsız olmuyorum. Eheim konusunda tek bir çekindiğim nokta var o da klasik seriler senelerdir Çin de üretiliyor ve bazı çin yapımı filtrelerde ses sorunu yaşanıyor. Vaktiyle benim de başıma gelmişti. Ancak filtrelerini alıp böyle bir sorun yaşamayanlar da var.
Uzun lafın kısası böyle bir akvaryum kuran bir japonsever olsam, 2213-01 modelini alırım. Zaten musluk kullanmayacağım. Bir litre eheim seramik halka, bir litre de sera siporax veya seachem matrix ekler, filtre içinden çıkan süngerle kullanırdım. Ama eğer 2213-05 modeli ile 2213-01 modeli arasındaki fiyat farkı yukardaki yazdığım iç malzeme fiyatlarından ucuzsa 2213-05 modelini tercih eder musluklarını da kullanmazdım(kendi adıma konuşuyorum).Mangrow konusunda da bir aralar ben de kullandım ancak akvaryum içine de kütük koyup hem suyu sarartmaz hem de suyu yumuşatmazdım. Sizin tercihiniz tabii. Güzel birkaç kök anubias alıp makro element gübresi artı potasyum gübresi ile onları destekler sonra da karşısına geçer bir güzel seyrederdim.
Unutmadan ısıtıcı konusunda tetratec veya eheim jager. Olacaksa bunlardan biri olsun. Piyasada ucuza alıp daha suyu tam ayarına getiremeyen bir sürü marka ısıtıcı var. Floresan olarak sizin göz zevkinize kalmış, bir daylight bir grolüx olabilir. Philips ve sylvania en güvenilen ve kolay bulunan markalardır.
Hayırlı olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Peki arkadaşlar dış filtreyi mümkün olduğunca hesaplı alabileceğim Ankara'da bir akvaryumcu veya internetten alabileceğim bir site var mı bildiğiniz? Malum, dış filtre fiyatları biraz fazla...
Edit: Acaba TetraTec Ex-700 mü alsam? Hem içi dolu... Yani Eheim 2213-05'in fiyatı 250 civarı, TetraTec Ex-700'ün fiyatı 190 lira civarı...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=bircanonur]Merhaba Işıl Hanım... Öncelikle bu isabetli kararınız için sizi canı gönülden tebrik ederim... Hatırlarsınız sizinle ısıtıcı konusunu daha önce konuşmuştuk ben 135 lt akvaryum için ısıtıcının gereksiz olduğunu düşünüyorum... İkinci olarak EJET marka dış filtrelerden bende 3 adet var ve çok çok memnunum hiç ses yapmıyor, içi dolu geliyor ve internette fiyatı çok çok iyi... http://www.canpet.net/?urun-8232-E-JET-Akvaryum-Dis-Filtre-3368-3-Sepetli---Roxin-HT-2008-Celik-Govdeli-Akvaryum-Isiticisi-300-watt-Hediyeli.html şu linkte bir kampanya var bakmanızı öneririm... Ayrıca siyah kumdan vazgeçmeniz de harika bir karar... Daha açık renkte kum kullanırsanız dibe çöken pislik miktarını da çok rahat bir şekilde gözlemlersiniz... Tekrar hayırlısı olsun tebrik ediyorum ;) [/QUOTE]
Hımmm, bu tavsiyenizi de değerlendireceğim... Teşekkür ederim...
Edit:
Arkadaşlar acil çok acil bir sorunum var. Dün akşam her şey normaldi ama bu sabah kalktığımda orandamın DROPSY olduğunu gördüm. Pulları kabarmış ve karnı hafif şişmiş... Ama yem yemine vitamin emdirip verdim, onu yedi... Şimdi elimde Flagyl var. Nasıl kullanacağım bunu? Bir de Flagyl'in elma salyangozuna bir zararı olur mu?
Hemen dip çekimi yaptım, tedavi için sizden gelecek cevabı belkiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle su hasta balığı kurtaralım kurulum ıcın bekleyınız bır muddet daha...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle su hasta balığı kurtaralım kurulum ıcın bekleyınız bır muddet daha...
[/QUOTE]
Evet yine çok moralim bozuldu... Mümkün değil ağzından veremem ben. Başka karantina tankım da yok maalesef, mecburum ilacı ana tankta uygulamaya. Kaya tuzu da atsam mı ki?
Umarım ranchu, bu ilaçlardan olumsuz etkilenmez. :(
Bitkiyi ve salyangozları çıkarttım bir yoğurt kabına aldım. Peki salyangozlar havasızlıktan ölür mü ki?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tamam, dediklerinizi uygulayacağım. Suya Flagyl eritip verdim. Ve az önce diğer dediğinizi de yaptım (kendime inanamıyorum). Önce bir çay tabağına akvaryumdan bir miktar su aldım, içine 1 flagyl tableti erittim, bembeyaz oldu. Sonra bunu şırınganın içine çektim. Balığı elimle alıp suyun dışına çıkarttım ve ağzını açınca şırıngayla ilacı ağzına sıktım... Umarım bir işe yarar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir