40 litrelik akvaryum için tavsiye
selam abilerim, ablalarım.
bu foruma yeni üye oldum ve bir akvaryum aldığımdan beri de izlemekteyim...
yaklaşık 40 lt(37lt falan) kendinden ışıklı, motorlu bi akvaryumum var.Japon besliyordum fakat beyaz benek hastalığından balıklarımdan 2 tane kaldı.Faklı bi tür beslemek isteiyorum.Kafamda tetralar var.sizden biraz bakımı hakkında ve fiyat hakkında bilgi almak istiyorum...Birde 40 lt'lik akvaryumum biraz dikçe.Balıklar için bir zararı olur mu?
şimdiden yardımını esirgemeyen herkes için teşekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
tetralar sürü balıgı en az 5 tane alman gerekir ve akvaryumun dik ise beslemeni tavsiye etmem ve bence 40 lt içinde tetralar biraz zorlanır sen şimdilik bence 2d 1 e s.p al
tetralar sürü balıgı en az 5 tane alman gerekir ve akvaryumun dik ise beslemeni tavsiye etmem ve bence 40 lt içinde tetralar biraz zorlanır sen şimdilik bence 2d 1 e s.p al
[/QUOTE]
Tetralar sıkışır demişsiniz sonrada sarı prenses al demişsiniz.Şaşırdım valla.
Bence en iyisi canlı doğuran türleri besleyin.Mesela 2e 4d lepistes 1e 2d siyah moli 1e 2 d plati alın.Birazda bitkilendirin.Sonrada karşısına geçip keyifle izleyin.Yavruları büyütün.Gerçekten yavruların büyüklerden saklana saklana büyümeleri çok hoş oluyor.
[/QUOTE]
Fikrinize katılmıyorum.
O tip bir akvaryumda çok güzel Melek beslenir.(Dik demişsiniz)Ayrıca canlı doğuran beslenebilir,betta beslenebilir,japon beslenebilir,tetralar beslenebilir.Sayısını abartmadan tabi ki..
yorumlarınız için teşekkürler hepinize...
yaşadığım yer ilçe olmasından dolayı o kadar balık türü buraya pek gelmiyor.Akvaryumcular topu topu2 tane onlar da bu sene açıldı
Ama Halit beyin dediği fikir aklıma yattı.Malum öğrenci olduğumdan para biriktirmem biraz zaman alacak ama böyle bişey yapabilirsem resmini çekip koyarım.Akvaryumu aceleye aldığımız için içindekiler çok yapay duruyor.Sizelerden bunun içinde birkaç fikir almak istiyorum.
Mesela her türlü toprak akvaryumda kullanılabilir mi? Akvaryum içini döşeme hakkında da biraz bilgi ve ortalama fiyat söyleyebilirseniz çok mutlu olurum.
Yorumlarınız için teşekkürler...
halit bey peki bu dere kumu benim filtreme zarar verir mi çünkü bu akvaryumun kendi filtresi.Suyu dipten alıp yukardan şelale gibi bırakıyo elyaftan geçirip.zarar verir mi?
ayrıca lepistes bakmayı düşünüyorum aynı akvaryumda kılıç kuyruk, moli ve lepistes beslenir mi hepsinden kaçar tane almalıyım...
çok soru sorduğumu biliyorum ama akvaryum hoşuma gidiyor ve bişeyler öğrenmek istiyorum...
benimle ilgilenen herkese şimdiden sonsuz teşekkür ediyorum...
Arkadaşlar Sonunda arkvaryumumda değişiklik yapıcağım.Bayramda biraz para topladım hepsini akvaryuma vericem.Canlı doğuranlardan bi karma yapıcağım.Canlı bitki de alabilirim.akvaryumun içini yenilerken sizere resimleri çekip koyucağım.
yardımlarınızdan dolayı teşekkürler...
Bence hiç kılıçkuyruğa bulaşma.Plati lepistes ve moli karması yapabilirsin.
Birde filtren taban filtresimi yoksa şelale tipi(askı) filtremi onu anlayamadım.