3 günde bütün balıklarım öldü

panthalassaÇevrim Dışı

İl: Antalya
panthalassaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 13:54
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler:japon çöpçü vatoz melek

Akvaryum Kapasitesi (litre):60

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:canlı yosun

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:sürekli

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:antiseptik ıchthyo

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : vatozu yeni aldım bilerek baya büyük aldım ölmesin kendisini kurtarmıştır diye. antiseptiği yeni aldım suyu 1.5 ay oldu değiştirmedim ama temiz görünüyordu.havalandırma 3 5 saat dışında sürekli açık. ışıktan korkuyolardı sürekli açmadım. 3 günde hepsi öldü. japonların baş kısımları kızarıktı diğerlerinin görüntüsünde bi değişiklik yoktu şişme de yoktu. akvaryumu çamaşır suyuna yatırdım ve muhtemelen bir daha kurmucamçok üzüldüm :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 14:00
Normal vatozmu aldır çok büyük dersen nasıl bir büyüklük vatozda öldümü. Büyük ihtimalle aldığın vatozda bir hastalık vardı balıklarına bulaştı kendide beraber öldü. Japonun baş kısmı kızarıktı diyorsun, aldığın vatoz çokmu büyüktü mesela bir salatalık kadarmıydı boy ve ebat olarak, acaba aç kalınca senin evindeki balıklaramı saldırdı. öyle olsa kendi ölmezdi ama. Büyük ihtimal bir bakteri bir hastalık bulaştı yeni aldığın vatozlardan oda, ve diğer balıklarda öldü.

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Ankara
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 14:03
Maalesef verdiğiniz bilgilerden inanın hiçbir şey anlamadım, ama anladığım tek bir şey var o da her şeyi çorba yapmış ve akvaryum kurulumu, beslenecek türler ve uyumları, bu türlerin ne tür su değerleri istediği, beslenme şekli vs. hiç bir araştırma yapmadığınız açık, netice itibari maalesef olması kaçınılmaz olan gerçekleşmiş.

Saygılarımla.

Not : Ayrıca imza kısmından ad-soyad bilgilerinizi girerseniz size isminizle hitap edebiliriz.

panthalassaÇevrim Dışı

İl: Antalya
panthalassaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 14:18
yorumlarınız için teşekkürler. ben internetten araştırmayıp akvaryumculara güvendim ondan karışık bir akvaryum oldu. aldıktan sonrada atacak halim yoktu. akvaryumu kuralı 4, 5 ay oldu  balıklardan hiç biri birbirine saldırmadı vatoz en fazla 10, 12 cm dir. muhtemelen bakteri üredi

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
İl: Istanbul
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2013 14:22
yani bu cümleleri anlamak mümkün değil pek ama hastalığı vatozun getirdiği belli.