35 lt Akvaryum Canlı doguran ve Bitki önerileriniz

somunekmekÇevrim Dışı

İl: Ankara
somunekmekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 22:01
Öncelikle Merhabalar...
Aranıza yeni katıldım ve yapıcağınız önerilerini, paylaşacağınız tecrüberiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Biraz akvaryumdan bahsedeyim isterseniz. 1 hafta önce 35lt akvaryum kurdum. Biraz benim akvaryum kalabalık görünsün isteğim ve sanırım birazda satıcının satıcılık konusunda profesyonelliği ile fazla gaza gelmiş olabilirim bilmiyorum :S neyse 35lt de şu anda 6 lepistes(4 dişi 2erkek) 6 neon tetra (cinsiyetlerini bilmiyorum) 2 moli (1dişi 1 erkek) 4 benekli moli (1 erk. 3 dişi) 2 ay moli (1erk 1dişi) 2 tetra (1erk 1 dişi) bulunmakta. Bahsettğim gibi kuralı 1 hafta oldu su biyolojik dengesini tamam layana kadar ki hala tamam ladığını düşünmüyorum ama ölümlerin olacağını düşünüyordum. fakat hala bir kayıp yaşamadım. Su sıcaklıgını 28 derece de sabit tutuyorum. ve hergün 4/1 oranda hazır su ile dipten cekim yaparak değişim yapıyorum. chicos cf-350 iç filtre kullanıyorum ve ayrıyeten hava motorum  yok. dekor olarak plastik küçük bir bitki var kaya felan bulunmamakta. Kum olarakta ince kum değil akvaryumcunun verdiği küçük taş parçalarından oluşan bir (kum var diyemiycem) dip şeysi var. :)

Sizden istediğim öneri öncelikle tür karmaşası konusunda çok  mu kötü oldu? birde canlı bitki de koymak istiyorum plastik bitki yerine türü ne olmalı ? çok büyü meyen çok çabuk çürümeyen ve bu dipteki taş parçaları ile yasaya bilecek bişey var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hüseyin ÇELİKÇevrim Dışı

İl: Izmir
Hüseyin ÇELİKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 22:12
Akvaryum hacminize göre balık sayısı çok fazla olmuş,birbirleri ile yaşayan türler sayılarını azlatabilirseniz daha rahat ederler.Canlı bitki konusunda zemin için moss türü olabilir,diğer çabuk yetişen bitkiler konusunda,zeytin,çınar,gül,subuluta,saz çeşitleri olabilir.

LuwinoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8618,1[/B] [B]7754,3[/B]
İl: Izmir
LuwinoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 16:58
Bitki olarak çok bakım istemeyen Eladoa ve anubias gibi bitkiler seçerseniz çok güzel olur.

İsmailCanÇevrim Dışı

İl: Ankara
İsmailCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 18:57
Ben bitki tavsiyesinden önce şunu belirtmek isterim ki balık sayınız 35litreye göre inanılmaz fazla. Ya balıkları azaltın yada akvaryumu büyütün. Büyüttüğünüzde her seçeneğiniz artar sonuçta: balık, bitki, ferahlık, çeşit yani her anlamda artar. Eğer değiştirmezseniz akvaryum çarşı hesabı karışır yani :) Stres çok fazla olur bu da doğal olarak balıklara zarar verir. Akvaryumdaki kargaşa da çok baş döndürür. Umarım yararlı olabilirim