350 mi 420 mi yoksa 576 mı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar elimde şu ölçüler var acaba hangisi güzel olacaktır ve fiyatları nasıl olabilir
Tankınız için Eheim 2217 ve Tetra 1200'ü öneririm. Tetra filtrenin kapasitesi düşük gelebilir. Fakat Gurami'nin köpük ihtiyacı, akıntıyı sevmemesi ve filtrenin fiyat ve bakım avantajı düşünülürse tercih edilebilir.
Fiyat bilgisi olarak:
http://www.juenpetmarket.com/pet_urunleri.aspx?kat=240&mrk=1222
http://www.juenpetmarket.com/pet_urunleri.aspx?kat=240&mrk=1202
Anladığım kadarı ile akvaryum yerleştirilmeden önce hazırlık için yeterli zamanınız var. Bu zaman içerisinde hem evinizin, hem de sehpanızın dayanıklılığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Tank boyutuna gelince, Guramiler konusunda derin olmayan bilgiye sahip olmama karşın balığın sığ ortamdan hoşlandığını hatırlıyorum. Tankın bitkili olması da avantaj olabilir. Bu durumda yüksekliğin zorluk çıkartabileceğini düşünüyorum.
Halbu ki akvaryum uğraşında özen ve hayal, rakamdan önemlidir.
Gurami tankınızın çok güzel olacağını diliyorum.
Arkadaşlar yüksekliği çok tutacağım çünkü akvaryumu koyacak sehpam yok marangozcuda 30 cm yüksekliğinde sehapahımsı sağlam içi dolu bir şey yaptırmayı düşünüyorum o yüzden yüksekliği çok yaptım yani bitkileri falan yerleştirirken sorun yaşamam bizim ilçede yapmıyorlar İzmir den hazır sipariş vereceğim akvaryum ölçülerini 125.50.80 olarak düşünüyorum oda 500 lt inşallah bu ölçülerde bir akvaryum bulabilirim guramilere gelince 50 ltlik bir tankım var eğer dişi falan bulabilirsem orada üretmeyi düşünüyorum akvaryumum bol bitkili eski akvaryumumda 25 kök saz 5 kök amazon 3 kök zeytin 25 kök gül 2 kök anubias 1 kök amazonun başka bir türü latince isimleri aklımda değil şu anda bunalrı ekleyeceğim bulabilirsem taban bitkiside düşünüyorum zeytinleride 30 yapmayı düşünüyorum.
Dış filitre yerine sump kullanırsanız daha uyguna gelir.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir