350 litrelik akvaryum yapımında sorun
a)Her silikonla olur mu ? olmaz ise marka veriniz.
b)10mm lik camın 1 metre karesi kaç paradır ?
c)Plastik kapak nasıl yapcaz ? Satılıyor mu ?
Acil cevaplarınızı bekliyorum. 1-2 gün içerisinde malzemeleri tamamlıyıp yapcam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emre Bey aramıza hoş geldiniz.
Silikonu söylediğiniz için çok teşekür ederim yoksa ben milyonculardan silikon alıp yapcaktım.
Sevgili adaşım; akvaryum.com dan başka hiç kimsenin lafına kanma, bu forumda ilgili çok makale, şema, fotoğraf var. Sana tavsiyem acele etmeden yavaş yavaş yol kat etmen. ilk önce hesaplamalar bölümünden cam kalınlığını hesapla, kayıt kuşak yapımını iyice öğren ve bence yanında kesinlikle yardım edecek bu işlere eli yatkın biriyle birlikte yap. İlk imalatın için büyük bir ölçü allah yardımcın olsun. Bende senin gibi bu işe kalkıştım ama kapak filan çok sıkıntı olur diye vazgeçip hazır aldım.
saygılar.
1 mm canım metrekaresini bilmiyorum.
300 watt almalısınız ısıtıcınızı.
Size söyleyeceğim tek şey şu olacak.
Eğer, bu işe yeni başlıyorsanız ve püf noktalarını yeni yeni öğreniyorsanız 350 litreye kalkışmayın. Çünkü herhangi sistemde yanlışlık halinde akvayum balıklarınızı öldürür ve 350 litre suyu boşa harcamış olursunuz. Bu derece büyük akvaryumun bakımı çok fazla emek ister.
Arkadaşım 350 litrelik düşünüyorsun o yüzden ilk başta camı kalın düşün 12 lik falan bende yeni 350 lik üçgen akvaryum yaptım 8 lik ten ama pişmanım sen kalın yap sonra pişman olma. birde masasını demir profil yaptırırsan uzun süre sorun çıkarmaz. Kapak konusunu bende daha araştırıyorum onu yapamadım henüz. Sorunsuz bi şekilde yapmanı diliyorum.
Emre bey önce ne beslemek istediğinize karar vermekle başlamak daha doğru olur mesela yunus beslemek isterseniz 65 cm yükseklik çok ve 100cm genişlik biraz kısa kalır daha sonra 300-350 lt ye uygun dış filtre veya sump için araştırma yapmanız daha sonra akvaryumun boyutuna dolabın şekline karar vermeniz daha kullanışlı olabilir saygılar.
Saygılar,