32 derece sıcaklık ve lepistes
İmzamda gözüken büyük akvaryumumda, ev şartlarından dolayı akşam sıcaklık 32 dereceye kadar yükselebiliyor. Isıtıcıyı 30 dereceye ayarlıyorum; sıcaklık farkı büyük olmasın diye. Biliyorum bu sıcaklık balıklarım için doğru değil fakat gün içinde 28-29 derece olan akvaryum, yalnızca filtre çalışırken bile (ısıtıcı ve aydınlatma kapalı olsa dahi) 32 derece oluyor akşamları.
Sarı prenseslerimi küçük akvaryumuma taşıyacağım, balıkların azalmasını bekliyorum. Bekliyorum diyorum çünkü iç parazitten kurtulamıyorum, belki nedeni sıcaklıktır.
Çok uzun zaman beslediğim lepistese geri dönmeyi düşünüyorum, fakat sıcaklık beni korkutuyor evi değiştirdiğimden dolayı.
32 derece sıcaklık sarı prenseslere göre, lepisteslerde daha ölümcül olabilirmi?
Teşekkürler, saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumum konumu nedeni ile bu sıcaklığa ulaşıyor. Evdeki tek uygun yer burası. Bu sıcaklığa yalnızca akşam saat 21:00-24:00 arasında ulaşıyor. Gün içi normal ama sıcaklık farkını minimuma indirebilmek için ısıtıcıyı 30 dereceye ayarlıyorum.
Evet, sıcaklığın çok yüksek olduğunun bilincindeyim. Akvaryum ortak yaşama alanında ve sıcaklığı ve konumu değiştirmemin imkanı yok şu an için.
Asıl sorunum, lepisteslerin sarı prenseslere göre sıcaklıktan ne kadar etkilendiği?
Saygılar.