30 lt akvaryum
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2013 19:53
Merhaba arkadaşlar,
36x25x36 boyutlarında yaklaşık 30 lt'lik akvaryum kurmaya çalışıyorum. Şu anda içinde 1e 2d 3 yavru lepistes, 3 albino çöpçü, 4 yavru mavi inci karides, 3 minik ramshorn salyangoz ve 2 kök su marulu bulunuyor. Aydınlatma olarak 7w'lık eko ampul var. Akvaryumun dibini yeşillendirmek istiyorum. Dip yapısı ufak taşlardan oluşuyor. Şu anda dip yapısını değiştirmeden bu dip yapısında bitki yetiştirebilir miyim ? Akvaryumcuların ufak saksılar içinde sattıkları bitkilerden alsam o şekilde ne kadar süre bakabilirim ? Ayrıca akvaryumun popülasyonu çok mu ? Son olarak arka fon bulunmuyor. Arka fon yapmalı mıyım? Ekle yada çıkar önerileriniz varsa okumak isterim.
36x25x36 boyutlarında yaklaşık 30 lt'lik akvaryum kurmaya çalışıyorum. Şu anda içinde 1e 2d 3 yavru lepistes, 3 albino çöpçü, 4 yavru mavi inci karides, 3 minik ramshorn salyangoz ve 2 kök su marulu bulunuyor. Aydınlatma olarak 7w'lık eko ampul var. Akvaryumun dibini yeşillendirmek istiyorum. Dip yapısı ufak taşlardan oluşuyor. Şu anda dip yapısını değiştirmeden bu dip yapısında bitki yetiştirebilir miyim ? Akvaryumcuların ufak saksılar içinde sattıkları bitkilerden alsam o şekilde ne kadar süre bakabilirim ? Ayrıca akvaryumun popülasyonu çok mu ? Son olarak arka fon bulunmuyor. Arka fon yapmalı mıyım? Ekle yada çıkar önerileriniz varsa okumak isterim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2013 20:18
Öncelikle hayırlı olsun:)Bu dip yapısını değiştirmeden bitki bakamazsınız.Saksı konusunu bilmiyorum açıkcası.Popülasyonunuz fazla bence çünkü yakın zamanda lepistesler yavru vermeye başlarlar bence sadece lepistes besleyin yada en az 2 tür derseniz çöpçüler kalsın çünkü karideslerde çok ürüyorlar aynı şekilde salyangozlarda.Arka fon bir zorunluluk değil tamamen sizin göz zevkinize kalmış.Ama bence o deniz kabuklarını çıkarın bitki olmayacaksa bile biraz daha kayalık bir görüntü verin deniz kabukları cidden kötü gözüküyor genel olarak akvaryumlarda.Kaliteli salınım yapmayan plastik bitkide koyabilirsiniz ama bunu önermem pek plastik akvaryumun o doğal görüntüsünü bozuyor yinede size kalmış.Zamanla herşey oturur bence çok güzel bir akvaryum olucak akvaryumunuz:)
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 21:16
Akvaryumda beyaz ışık veren eko ampul vardı ve bozuldu. Onun yerine sarı ışık veren eko ampul taktım. Sorun yaratır mı ? Güneş ışığı sanırım yosun yapıyor. Bu da ona yakın bir ışık veriyor.