30 Litre Ciklet
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 19:02
[QUOTE=Berke112]

Candan001 2013-10-28 19:03:23

Arkadaşlar bu akvaryumda kaç tane 2-3 cmlik yavru ciklet besleyebilirim ?
[/QUOTE]Küçük,Büyük beslersiniz.Taşlar görüntüyü bozuyor akvaryumu dar gösteriyor haberiniz olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 19:04
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 19:32
30 litre akvaryum dekorla beraber yaklaşık 20-25 litreye düşecek o hacimde lepistes yavrusu bile yanık kalıyorken ciklet yavruları her türlü yanık kalır. Yapmayın etmeyin allah aşkına
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 20:24
30 litre yetersiz yazık olur canlılara, birkaç bitki le tetra olabilir görsel olarakta iyi olur. kum zaten bitki kumu, taş yerine de mango kökü koyulabilir moss sardığınızda güzel olur.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 01:25
[QUOTE=Duman Han]Bir aparatla 2ye böldüğünüz taktirde çok güzel 1e 1d beta bakılabilir .[/QUOTE]
Pleksiglas türü bir malzeme ile 2 ye böldüğünüz de arkadaşın dediği gibi dişi erkek beta olabilir. Üreme dönemi birleştirip üreme sonu tekrar ayırabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 19:19
Abi abartıyosunuz.2 cm boyunda yavru alıp 4cm iken satıyorum.Filtre güçlü olduğu için ara ara çalıştırıyorum.Böylece balıklarım güzel de boylanıyor.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 19:21
[QUOTE=Berke112]Abi abartıyosunuz.2 cm boyunda yavru alıp 4cm iken satıyorum.Filtre güçlü olduğu için ara ara çalıştırıyorum.Böylece balıklarım güzel de boylanıyor.
[/QUOTE]
egouard 2013-10-29 19:23:07
Arkadaşlar abartmıyorlar.O dediğiniz her balık için geçerli değil.Bunu size kanıtlayabilirim.
Örn:
1 japon 15-20 cm boya ulaşabiliyor.Ancak japon başına 25 litre oneriliyor.Peki ya neden Saulosi gibi aşırı buyumeyen balığa 100 litre oneriliyor?
Ayrıca imzanızda 30 litrede papağan baktığınızıda yazmışsınız.Papağan hakkında tek 1 bilgiye sahipmisiniz acaba? Bana papağanın nereden geldiğini soylermisiniz?Madem besliyorsunuz bunu bilmeniz gerek?
Birdaha birşeyleri araştırmadan balık almayın.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2013 19:27
Dayım 100 Litrede 2 papağan besliyor o verdi yavruyu. Abi sonuçta petshopta o balıklar benden daha kötü durumda bakılıyor.
Berke112 2013-10-29 19:40:08
Düzeltiyorum papağan balığı değilmiş o araştırdım şimdi beyaz zebra dayımın bilgisizliğine mahruz kaldım.
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 14:39
[QUOTE=Berke112]Dayım 100 Litrede 2 papağan besliyor o verdi yavruyu. Abi sonuçta petshopta o balıklar benden daha kötü durumda bakılıyor.
Düzeltiyorum papağan balığı değilmiş o araştırdım şimdi beyaz zebra dayımın bilgisizliğine mahruz kaldım.
[/QUOTE]
Petshop'daki balıklar aylarca bakılmıyor 1-2 hafta içerisinde satılıp yerine yenileri geliyor. Yani sürekli bir devirdaim sistemi var. Ve onlar çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek için bunları yapıyor sen hobi olarak yapıyorsun aradaki farkları en kısa zamanda anlaman dileğiyle.
Beğenenler: [T]210754,Muhammedsahin[/T]
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 15:48
Zamanında bi delilik yapıp 45 lt. akvaryumda 1d 1e beyaz zebra chiclid besledim, peki ney mi oldu dersin.. bi çiftleşme ile 50 den fazla yavru aldım. Akvaryum küçük olduğu için balıkların büyümesi gözlemleyemedim ve gidip akvaryum alıcaktım yavruları boşaltmak için ama tam o anda bi arkadaşım 60 lt lik bir akvaryum hediye etti bana bende hemen alıp yavruların 30 tanesini oraya aktardım (aslında hepsini aldım diğerleri ya filtre kurbanı oldu yada yemek) aşağı yukarı 8-10 ay besledikten sonra balıkları 3cm olduğunda dağıtmaya başladım. akvaryumuda aldığım arkadaşa geriye verdim. şuanda sadece içi boş bir chiclid akvaryumum var ama bu hacimde bir akvaryum uygun olmadığı için akvaryumu bitkiliye dönüştürücem. sana tavsiyem sakın böyle bir hataya düşme. küçük bi akvaryumla başlayayım sonra büyütürüm şeklinde bakma bu hobi işine. Zaten imzanda 3 tane akvaryumun olduğunu açıklamışsın. bence artık biraz mantıklı düşün.