300 lt karma amerikan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Metin Bey Merhaba;
Bilinizki şu an sizinle bende aynı sıkıntıdayım.Akvaryumum derinlik olarak sizinkinden 10 cm fazla.360 litre.Bende karışık amerikan ve bitki istiyorum.Ama sanırım bitki ve amerikanlar biraz zıt kutuplar.Ama anubias ve tütün bakılabiliyor sanırım.Özellikle sert yapraklı bitkiler uygun oluyor. Bende Green Terror,Severum,Blue Acara ve Jack Dempsey beslemeyi düşünüyorum.Ama çift olarak değil.Sadece erkek olacak.Çünkü özellikle üreme zamanı bu balıklar çok hırçınlaşıyormuş.Dişilerini ve diğer balıkları hırpalayabiliyorlarmış. O yüzden önerlen tek tür eşli veya 3-4 tür sadece erkek.Birde bu konuda kesin denenmiş birşey yok sanırım.Yani amerikanlar biraz daha diğer türlere göre az popüler.Sakın değersiz olarak algılamayın.
O yüzden size yazılacak cevaplar irebir benide yakından ilgilendiriyor. Umarım amerikan beslemiş tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar.
Murat Bey bir kere olsun denemek istiyorum.Baktım bitkileri söküyorlar veririm bitkileri geri. Ama içimde br heves olarak kalmasın bari :)
Balıkarı çok büyük almıcam.10-15 cm arası olucak. Başlangıçta o boydaki balıklarçok fazla bitkilere zarar vereceğini sanmıyorum. Ama olsun denemek istiyorum.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara