300 Litrelik Japonevi (Yeni Video 52.Sayfa)
İç paraziti çok defa tedavı ettım.Hatta beyaz benek kadar bıle ugrastırmadı benı.SAdece sarımsak ıle tedavı ettım baska hıcbırsey kullanmadan.Eger cok zor durumda ıse sera baktopur ılave ederek.Ama ınan beyaz benekten cektıgım kadar baska bır hastalıktan cekmedım.Ama en guzelı dedıgın gıbı en ıyı yol balıgın bagısıklık sıstemını guclendırmek olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Alla alla doğru kullandı isen geçmesi lazım onun beyaz benek olduğuna emin misin? Onun gibi başka hastalıkta olabilir. Net resim var mı ?
O kadar çok ilaç ile o balık iyileşmez biraz oluruna bırakmayı dene 2 şişe ilaç üstüne tuz ıvır zıvır birde pamukla filan o balığı öldürmeden serbest bırakma vakti gelmiş. Yemine vitamin takviyesi yapıp oluruna bırakmak lazım sanırım.
Beyaz benek hastalık değil evet. Ama balığı iki farklı ilaçla yıprattın o nedenle geçmesi biraz uzayabilir. Doğru teşhis ve tedavi nasıl insanda sağlık getiriyor ise balıkta da aynı durum söz konusu. Madem contraya geçtin sana tam birtavsiyede bulunayım.
-Balıklarında çok fazla (kuyruk bölgesi hariç benek yoksa) damlamayı normele indir 10 lt 2 damla ilk gün için veya aşırı durumlarda geçerli olması lazım. aldığın ilacın içinde yazar bazı arkadaşlarda farklı şeyler çıkmış ondan lazım diyorum.
-Her gün mümkünse akşam %30 dip çekimi yap.
Yapabiliyor isen balıkları günde 2 kere 1,5 lt ye 1 çorba kaşığı diyelim ben 1 lt ye 1 çorbakaşığı oranını kullanıyorum ama balığa bir kaç tedavi uyguladın yıpranmasın, kaya tuzu koy banyo yaptır bunun faydası çok, banyo yaptırmazsan tedavi süresi biraz uzaya bilir.
-Balıkların yıprandığına emin isen vitamine başka mukoza ne kadar güçlü o kadar çabuk geçer.
Contra ilacını doğru kullanırsan kesin tedavi ama su değiştirmeyi unutma vede mümkün olan en çok oranda bol bol hava var yemlemeyi en aza indir ve mümkün ise sadece bezelye/bitkisel ağırlıklı yem ver.
-----------------------------------------------------------------------------
Kadir abi senin dediğin gibi geçiyor ve tekrar geliyor ise senin ana tanka iyice sarmış ve balıkların ya ilaçtan yada stressten kaynaklı çok yıpranmıştır. Fazla ilaçta iki değil bunuda unutmamak lazım.
Microbe Lift Stress Relief 30 Ml ilacını ben kullandım ve cüce vatozları 12 saat yolda taşımak içinde kullandım gerçekten çok güzel bir ilaç, stresi kaybedip balıkların mukozalarının güçlenmesi için sudaki ağır metalleri çökertiyor diye geçiyor. Fiyatı şu an 4 liraya yakın.(http://www.hepsiburada.com/Liste/microbe-lift-stress-relief-30-ml/ProductDetails.aspx?productId=ptm900sra01&categoryId=24001743)
Şu hastalıklardan kurtulun bi bende rahatlayacağım:)))
Rahmi abi hakkaten karantınayı eşlere anlatmak zor ıs ben anlatmak vazgectım artık az kaldı dıye gecıstırecegız napalım:)Benım balıklarda kalmadı beyaz benek ama 3-4 un tedbıren yıne karantınada bırakacagım tankı hazır dezenfekte etmısken oraya tekrardan bulasmasını ıstemıyorum hıc.Insallah senınkılerde bır an once ıyı olurlar.