2. Florasan takmak?
Merhaba benim 80Lt bitkili canlı doğuran tankım var ancak aydınlatmanın yetersiz olduğunu düşünüyorum ancak tesisata ikinci florasanı takamıyorum.Aşağıdaki resimdeki sistem benim kullandığım florosan sistemi acaba buna ikinci florosanı nasıl takabilirim.Yada aynı boylarda ikili olan sistemi nerden bulabilirim?Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu armatürlü floresan. bu sisteme takamaz ayrı bir sistem kurabilirsin. zor değil. Eğer bunun yanında bir çıplak floresan koyacak yerin varsa oraya bile koyabilirsin.
Ben kapağımdaki armatürü söküp iki floresan koydum. Sen armatürü kullanmaya devam edip yanına bir floresan kendin tak bence..
İstersen elektronik balast al starter kullanmanada gerek kalmasın. Montaj zor değil. Bir iki delik açıp somunlu vida kullanacaksın o kadar ve birazda kablo..
Aşağıdaki linkede bu konuda yorum yapmıştım. Yapmaya karar verirsen ve aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin. Elektrikçiye gerek yok. Kendinde yaparsın.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=38149& PN=1
Arkadaşlar cevaplar için gerçekten çok teşekkürler.Bugün gerekli parçaları aldıktan sonra işe koyuldum ancak bayağı zorlandım yaparken ama iki kısımda sorunsuz çalışıyor müsait olduğum birgün gidip bir Sera Plant Color florosan alıcam.Aşağıya armatürün internetten bulduğum benzer bir resmini koyuyorum.
Saygılar...
Bende de aynı akvaryumdan var ve bende de ışık yetersizliği var. Bu sorun için başlık açacaktım ki, sizin bu açtığınız başlığı gördüm.
Bana nasıl yaptığınızı anlatabilirseniz çok sevinirim hatta süper olur.
Saygılar...
Hasan Bey ilk önce armatürün kenarlarındaki kapakları sökmeniz lazım ondan sonra aşağıdaki resimde anlatmaya çalıştım takıldığınız biryer olursa sorarsınız.
Barış Bey,
Öncelik mükemmel anlatımınız ve benim için uğraştığınız için sonsuz teşekkürler.
Ama ben bu işe haftaya başlıycam çünkü istanbulda değilim. Haftaya başladığımda beceremezsem, özel mesajla size ulaşıp sizden daha fazla bilgi almamın bir sakıncası olmaz işallah.
Saygılar....
Hasan Bey rica ederim.Konuyla ilgili takıldığınız biryer olduğunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Saygılar...