2 Ayri tur ciflesirmi
Merhaba arkadaslar benim merak ettigim konu 2 ayri tur es tutabilirmi ornekleri varmi eger boyle bir sey olabiliyorsa dogacak yavrular neye benziyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bütün türler birbiri ile melezlenmez. Sadece belli türlerin birbirleri ile çiftleşme olanağı vardır.
İstenilmeyen, istenilmemesi gereken bir durumdur.
Saygılarımla...
Çiftleşmese,melez,kırma,çaprazlanmış neye denir?
Melezlik iszce ne kadar hoş bir görüntü olur. İnsanlar sosyal calılardır, akılları verdır, düşünebilirler. Hayvanlar ise düşünmeden sırf çiftleşme güdüsüne bağlı olarak çiftleşirler. Örneğin; bunu özür dileyerek söylüyorum. Katır, at ile eşeğin çiftleşmesi ile meydana gelen kısır bir hayvandır. Sadece hizmet için bu şekilde melezlenme yoluna gidiliyor. Akvaryumlarda ise genelde papağanlar, iki ayrı türün çiftleşmesi ile dünyaya geliyor. Sırf görsellik için yapılıyor. Halbuki papağanları hiçbir savunması yoktur. Ağızlarını açamazlar, ağız yapıları küt bir şekildedir.
Neden saf bir balık, adı üstünde saf bir balık beslemek varken melez türler besleyelim ki. Bu zaman da saf türleri bulmak zor oldu. Melez türleri herkes bulabilir. Kendi adıma en son örnek, o kadar gezdim dolaştım. Saf yunus bulamadım. Derken güç bela buldum ve balıkları henüz almadığım halde hala aklım onlarda kaldı. Hiç bir melez bir türün bu duyguyu insanlarda bırakacağını düşünmüyorum.
Ben illada melez tür besleyeceğim. Derseniz tercih meselesi tabi ki besleyebilirsiniz. Eğer ki ürettiğiniz zaman elinizdeki fazla balıkları çıkartmak isterseniz zorlanacaksınız. Şimdi herkez saf balık peşinde olduğundan, melez türlerle kimse ilgilenmeyecektir.
Gelin melez türleri kaç kişinin sevip sevmediğini sizinle beraber deneyelim. Şimdi elinizde eğer varsa melez türlerden birinin resmini yarışmaya gönderin. Yarışma sonunda bakalım kaç oy alabileceksiniz.
Yani işin özü saflık dururken neden saf olmayan şeylerle uğraşalım ki.
Saygılarımla...