28lt +10lt sump yeni canlılar eklendi 3. sayfada
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
O şekilde hepsinin keyfi daha yerinde olucaktı herhalde.
Bakalım ben kurduğumda ne yapıcam :)
Sen ilk önce boş akvaryumda tuzlusuyu 1 veya 2 gün dalga motoruyla karıştır daha sonra kumu iyice yıka ve akvaryuma koy. Kum ile tuz tekrar 1 gün beklesin daha sonra canlı kayalarını ekleyebilirsin. Canlı kayaların biyolojik döngüyü tamamlamışsa 2 hafta sonra karides salyangoz filan derken canlı eklersin. Eğer canlı kayalar daha bembeyazsa 1 veya 1.5 ay kadar bekleyip biyolojik olarak kayaların hazırlanmasını beklemelisin. 8kg canlı kaya sana yeter hatta 7de alabilirsin. Atlantiste farkettiysen 400 litrelik akvaryumda toplasan 5-6kg kaya var ve balıklar gayet sağlıklı ve neşeli. Canlı kayaların çok olursa balıkların ölmez diye bişey yok dikkat edilecek bazı belli başlı kurallar var bunlara uyarsan bu işi çok rahat idare edebilirsin.
Bende önümüzdeki ay akvaryumu büyütücem sumpı büyük akvaryumumdada kullanıcam biobal yerine volkanik taş koymayı düşünüyorum. Gerçi belli olmaz biobalda koyabilirim.
Bu hobiye başlamadan önce benide çok korkutmuşardı sanki herşey pamuk ipliğine bağlı işten eve gelicem bi bakıcam su 25 değilde 26 derece ve bütün balıklarımı ölü olarak bulucakmışım gibi izlenime kapıldım. Aman tuz oranı binde2 düşerse balıkların ölecek dediler şimdi bi bakıyorum suyu yanlışlıkla 30 dereceye çıkarmışım bi bakıyorum tuz oranı binde18lerde canlılara bakıyorum hala neşesi yerinde. Tabi anında müdahale ediyorum durumu düzeltiyorum ama aksilikler olur olmazda canlıların ölecek diye bişey yok.
Atlantisdeki abi iyi ya muhabbeti yeter. Ben 2 gün önce ekledim canlı kayaları . Renkleri koyu hatta kırmızılıklar var bazılarında Ema akvaryumdan 8Tlden aldım 8kg. 1de bakteri kültürü attım. moly vardı çıkardım onuda sumpa hiç bişi koyma dediler bana sadece ps olsun dedi. Eklersen lav kırığı iyi olur dediler bende eklemeyi düşünüyorum. Yalnız bu hava taşlı ps benim hiç bişi toplamadı. Ya dandik ya da ben su ayarını yapamadım. Yukarı kaldırıyorum taşıyor aşağı indirincede köpük çıkmıyor. Olmazsa önümüzdeki 2-3 ay içerisinde redsea prizm, aqua macro , tunze 9002 düşünüyorum askı tipi ideal benim için.
Mustafa abi Cumartesi snail almayı düşünüyorum. Conch bulursam 1 tanede conch alıcam. Pazar günü 10 günlük İtalya gezisine gidiyorum. Okul tarafından seçildim :) 10 gün yokum 3-3.5 hafta olucak geldiğimde. Sanırım balık ekleme safhasına gelirim. Işıklandırma konusunda sıkıntı var. Birde senin bitkilerden nerde bulabilirim. Işıklandırma konusunda yardım bekliyorum.
Çok saol abi. Senin bitkiyi gördüm acayip bişi :) Perculalar gelmiş çok şekerler. Işıklandırmayı çözdüm abi geleyim 2x24 w t5 alıcam 1 adet 10000k ve 1adet 20000k actinic blue.