270 lt marine
Merhabalar sisteme yeni ekleyeceğim cansız kayaları size göstemek ve fikirlerinizi almak isterim.,Antalyamızın güzellikleri içerisinde falez kayaları meşhurdur ancak benim bu şans eseri bulduğum kayalar falez değildir sadece kayadır ve gözeneklidir.Nerden bilebilirdim ki köşe başındaki bahçede parayla bulamayacğım kadar güzelliklte tek parça ortası mağra gibi oyuk olan ve iki küçük yanında daha kaya bulacağımı.Kayanın resimlerini akvaryumcuma ve veteriner hekime gösterdim ve onaylarnı aldım buradanda sizlerle resimlerini paylaşıyorum parayla alsam bu kadar olur gerçekten.Hatta akvaryumcum nerden bulduğumu sordu =) deniz için kullanmak istiyorum ortalama tek parça olan 35 kg civarı diğer iki küçük de adedi 5 kg .Kayalarda toprak kir var şu an suda bekliyorlar daha sonra kaynatılıp iyice duruladıktan sonra sisteme dahil etmek istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kayalar gayet güzelmiş ama bunlar işe yarıyormu bilmiyorum açıkcası akvaryumcunuzda onay verdiğine göre kullanıma uygun kayalar herhalde .
İlginize çok telşekkür ederim arkadaşlar , abiler.Şimdi bir arkadaşım bu kayaların silkat içerebiliceğini söyledi yani sürekli silkat veriri suya dedi.buda balıklara zararlı.şimdi araştırmalarıma devam ediyorum kafam karıştı.
Bu gün akvaryumcumla bağlantı kurdum kendisi beni marinaya götürücek oradan beraber alalım sana dedi yani denizden çıkaracakmış benim için bakalım artık.
Denizdeki kayaları çıkardıktan sonra 15 gün tatlı suda kalınca sonra tankıma koyabilir miyim?üzerindeki canlılar ölümüyecek mi ama anlatırmısnız acaba?
Anlatımınız için sağolun elimde hazırda bekleyen ortalma 30 lt tuzlu su vardır acil durumlar için.o mzana dediğiniz gibi aldığım kayaları bir kaba alıp içine bu suyu koyup kafa motoruyla iki hafta bekletmek canlı olanları alırım denerim gerçekten sağolun.
Arkadaşlar acil yardım gerekli sabaha sipariş vermişler Atman AF-100S protein skimmer iyimidir?lütfrn yardım edin bana yoksa başka birşey söyleyeyim
Sisteme yeni p s eklenmiştir konu şu an Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar bölümünde açıklaması ve resimleriyle siz forum severlere sunulmuştur.
Resimler: http://img264.imageshack.us/g/59418251.jpg/