250 litreye kaçtane discus (4-5 cm)
küçükken 8 tane falan olabilir..eş çıkmaya başlayınca 4'e düşürürsünüz..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Neyse en azından doğruyu öğrenmiş olduk, teşekkürler Fatih Bey.
Tam olarak söylemek istediğinizi anlayamadım Yağız Bey?
Eğer anlatmak istediğiniz su hacminin 50 discus için az olduğu ise sizin yazınızda da yazdığı gibi 5 cm lik discuslar için az değil, yeterlidir. Ancak hesaplamalar bölümünde de yazdığı üzere hesaplama yaparken balığınızın o anki boyunu değil ulaşabileceği en yüksek boya göre hesaplama yapmalısınız. Yani balıklarınız 6 cm olursa 250 lt yetmez.
250 lt. akvaryuma 5 cm. boyunda 50 adet discus konulabilir. Bunun hesap yöntemi budur.
Ancak balıklar büyüdükçe başka tanklara ayırmak gerekir. Bu sebeple ben tüm balıkların en fazla büyüyeceği boyu baz alıp öyle hesaplamayı daha doğru bulurum. Benim gibi hesaplarsanız 250 lt. bir akvaryuma 5-6 enfazla 7 adet discus (ne boy olursa olsun) konulmalı derim. Yoksa mantık olarak 50 adet discus abartılı bir rakam değildir.
[QUOTE=niyo]
Yanlış oldu.50 değil 5 adet olucak
[/QUOTE]Bugüne kadar hep Kenan bey gibi birçok üye Discus için litre hesaplamalarını yanlış yaptı, bende açıkçası bugüne kadar öyle zannediyordum ( yani Discusların litre hesaplamalarındakinden çok daha fazla su istediğini zannediyordum ) çünkü forumdaki üyelerin çoğu bu şekilde sölüyordu.
Hala eminim forumdaki üyelere sorsanız 250 litreye 5 cm 50 adet Discus koyulurmu deseniz, çoğu kişi hayır der.