230LT Afra Hara ve Afra Jalo Tankım-Y.resimler SF3
Çok teşekkür ediyorum, hepimiz için sağlıklı balıklar..
[QUOTE=Pretorian]Balıklarınız çok güzel.Çömlekler ve polyester fıçı doğallığı bozmuş sanki ama tabiki önemli olan sizin beğenmeniz.Balıklarınızı sorunsuz büyütmenizi dilerim. [/QUOTE]
Teşekkür ediyorum.
Evet çömlekler biraz basit kaldı ama bugün biraz daha düzenleme yaparak yeni resim ekleyeceğim.
[QUOTE=datron_06_fb]Akvaryumun uzaktan çekilmiş bir fotoğrafını koysanız daha detaylı bakabilirdik.Ama maşallah Balık seçimi güzel inş. ilerde kayıpsız yavru alırsınız.[/QUOTE]
Çok teşekkürler..
Evet geriden resim çekmemişim:) En geç yarın daha güzel ve yeni düzenlenmiş halini ekleyeceğim inşallah.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akvaryuma biraz daha kaya takviyesi yaptım. Nasıl olmuş arkadaşlar? Çokmu kalabalık durmuş acep? Kayaları sağa ve sola mı dayasaydım yoksa? Ortası boşmu kalsaydı?
Bunlarda yeni resimler Arada dikkat ederseniz baskın olan renkleri çok güzel yavrucuklarım var
DipNot: Resimlerin normalde çözünürlüğü 1210*910. Ancak burada tıklandığında tam boyutunu almıyor. Haliyle tam net görünmüyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok teşekkürler.
Tez akvaryuma bende bakmaya gittim ancak pekde göze hoş türler olduğu söylenemez. (yıllardır bu işi yapan markalaşmış bir yer için çok yetersiz) 4 tane yavru frenatus alıp dönmüştüm. Sağolsun yavrucakları Faruk bey'den temin ettim.
Yılan balıklarını neden çıkarmalıyım ki? Son derece uysallar, yavrularla çok iyi anlaşıyorlar iki tarafta birbirine uysal?
[QUOTE=fethiye1]Akvaryumdaki balıklar cok güzel fakat kayaların dizilimi hakkında aynı şeyide söylemek isterdim.Bakarken bile bi daraltı bi kalabalıklık hissi veriyor.balıklar henüz yavru olduğundan onlara rahat bir şekilde yüzmeleri için ortamı biraz daha rahatlassan dediğin gibi kayaları her iki kenara güzel bir şekilde dizip kuzucukları biraz rahatlassaan eminim daha mutlu olucaklar.jalo ve hara bence mükkemmel bir secim olmuş.umarım kayıpsız bir şekilde büyütüp büyük ve geniş birer koloni sahibi olursun.sağlıklı balıklar dilerim...[/QUOTE]
İNŞALLAH Sinan bey.
Kayalıklar konusunda gerçekten çok kararsızım. Şimdi yavru çok olduğu için orta bölge dahil yer keyi kayalık yaptım ki daha çok saklanma ve gezinme yeri olsun. Hatamı yaptım acep? Orta kısmı boşaltsam bu sefer saklanma yerlerinde sıkıntı yaşamazlarmı?
İlk öncelikle Akvaryum içindeki testileri ve yapay olan maddeleri çıkart derim. Kayaları her iki yanlara toplu bir şekilde dizsen saklanacakları varsa bile saklanırlar ama bu boyda balıklar neden ve kimden saklansınlar.Akvaryum içinde katil balıkmı besliyorsun :))) yılan balıklarınıda çıkart elinden hara ve jalo yavruların yeterde artar bile.Bırak balıkların rahat rahat dolaşsın.Anladığım kadarıyla bunlar kardeşler ve birbirlerine zarar verecek halleri yok,he olur hani dişiler yumurta tutar ağızlarında erkeklerde çok sıkıştırmaya başlar işte o zaman bol kayalık ve saklanacak yer ayarla onlara.Balık sayısına göre bence akvaryumunun hacmi yeterli değil ve buna artı olarak kayalarıda böyle koyman balıklar açısından huzursuz bir ortam oluşmasına neden oluyor.Bu benim fikrim.
Teşekkürler ama malesef tek tür güzel kayalar bulamadım O yüzden ortaya karışık taşlardan dekor yapmaya çalıştım. Yapar maddeleride çıkaracağım en kısa sürede.
[QUOTE=diablo3520] Hemşerim balıklarınızın maşallahı var...Şunu da belirteyim son resimdekilere göre yazıyorum sizin vatozlarınız cüce değil;normal leopar vatoz...Sağlıklı balıklar...Saygılar... [/QUOTE]
Teşekkürler evet ya vatozlar leoparmış
[QUOTE=MasTerOn]Çok güzeller maşallah. Yalnız akvaryum dizaynınızdaki doğal olmayan nesneler bence görüntüyü bozmuş. Balıklarda olabildiğince doğal yaşam alanlarını oluşturduğunuz ölçüde balıklarınızda bir o kadar mutlu olacaklardır.[/QUOTE]
Teşekkürler. Güzel tek tür taşlar bulduğum an değiştirip yapay maddeleride çıkarıp daha düzenli hala sokacağım inşallah hocam.
Çok teşekkürler.
Hara ve Jalolarımın yarısını yakın bir zamanda satmayı düşünüyorum.
Yeterli erginliğe ulaşıyorlar artık. Sizide haberdar ederim hocam
Yarın daha net ve güzel resimler ekleyeceğim inşAllah.