220 lt akvaryumda ne beslenir.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 13:38
Arkadaş öncelikle merhaba benim akvaryum merakım 20 lt lik akvaryumla başladı şimdi 220 lt akvaryumla devam ediyor.ama bir sorunum var.kum olarak mercan kırığı kullanıyorum 5 cm yüksekliği var.dünya kadar para döktüm mısır çarsısına her indiğimde abi sunuda al bunu al diyip güzel bi sögüşleme geçirdim ne eheim yemleme makinası kaldı ne eheim dip temizlemesi nede eheim 20212 iç motoru. lütfen artık biri yardımcı olsun.
xexfxex 2012-09-17 13:46:37
Akvaryum kapasitesi : 220 lt
Kum : mercankırığı
Balık : 64 adet (15 neon,3 discus,5 dikyüzen,9 pembezebra,10 tetrazon,2 kılıçkuyruk,8 tane Makrakanta,3 çöpçü,1 vatoz,1 melek,3 kırmızıburun,3 çin zebrası) biliyorum çüş diceksiniz.ama ne Bulsa verdiler.
Dış filtre : tetratec ex 1200
İç filtre : eheim 2012
Dış filtremde sıralama şöyle : en altta 1.seramik 2.biobal+zeolit 3.sünger 4.karbon +elyaf
Lütfen yardımcı olun suyum eskiden çok berraktı şimdi hafif yandan bakınca bulanıklık var.ya balıklar çok fazla ya zeolit yapıyor bulamadım bir türlü. bana yardımcı olun lütfen 220 lt akvayumda ne bakmalıyım dış filtrede sıralamam nasıl olmalı suyumun cam gibi olmasını istiyorum eskisi gibi birde dış filtrem var iç filtreyi akvaryumun içinde nereye koymamı öneririrsiniz.
Bu yeni hali
Eski hali aşağıda su cam gibi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 13:45
Balıkları azaltın,Baktığınız balıklar düşük ph istiyor ama kumunuz mercan kırığı.Hacim küçük balık çok.Ben olsam akvaryumu yeniden kurarım eldeki balıkları çıkarırım.Mesela güzel çöpçü türleri,iyi cins vatozlar,kardinal neonlar,kırmızı burun tetralar ve discus güzel bir karma olur.Ama tabi akvaryumun yeniden kurulumu gerekir çünkü kum malesef uygun değil sürekli ph'ı arttırma eğlimi gösterecektir.
Ve malesef discusların formları çok kötü.GETz READY 2012-09-17 13:49:45
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 13:48
[QUOTE=GETz READY] Balıkları azaltın,Baktığınız balıklar düşük ph istiyor ama kumunuz mercan kırığı.Hacim küçük balık çok.Ben olsam akvaryumu yeniden kurarım eldeki balıkları çıkarırım.Mesela güzel çöpçü türleri,iyi cins vatozlar,kardinal neonlar,kırmızı burun tetralar ve discus güzel bir karma olur.Ama tabi akvaryumun yeniden kurulumu gerekir çünkü kum malesef uygun değil sürekli ph'ı arttırma eğlimi gösterecektir.[/QUOTE]
kardeş iç filtreyi akvaryumda nereye koyabilirim bi resimleri incelerseniz. discus+kırmızı burun tetra+neon+çöpçü ve vatoz elimde mevcut zaten.hangilerini çıkartıcamxexfxex 2012-09-17 13:50:38
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 13:51
Dış filtre var zaten iç filtre yerine akıntı motoru kullanabilirsiniz.
Melek,macrcanta,çin zebrası dediğiniz çin ejderi olabilirmi?Bunları çıkarabilirsiniz.Discusların formları kötü,neon olarak kardinal neon olabilir,çöpçü olarak iyi cins çöpçüler sıradan bronz yada komando çöpçü vs değil.Vatozlar da aynı şekilde mesela iyi bir L serisi vatoz koyabilirsiniz.Ama dediğim gibi bu kurulumla değil.GETz READY 2012-09-17 13:56:52
Melek,macrcanta,çin zebrası dediğiniz çin ejderi olabilirmi?Bunları çıkarabilirsiniz.Discusların formları kötü,neon olarak kardinal neon olabilir,çöpçü olarak iyi cins çöpçüler sıradan bronz yada komando çöpçü vs değil.Vatozlar da aynı şekilde mesela iyi bir L serisi vatoz koyabilirsiniz.Ama dediğim gibi bu kurulumla değil.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 14:05
[QUOTE=GETz READY] Dış filtre var zaten iç filtre yerine akıntı motoru kullanabilirsiniz.
Melek,macrcanta,çin zebrası dediğiniz çin ejderi olabilirmi?Bunları çıkarabilirsiniz.Discusların formları kötü,neon olarak kardinal neon olabilir,çöpçü olarak iyi cins çöpçüler sıradan bronz yada komando çöpçü vs değil.Vatozlar da aynı şekilde mesela iyi bir L serisi vatoz koyabilirsiniz.Ama dediğim gibi bu kurulumla değil.[/QUOTE]
Melek,macrcanta,çin zebrası dediğiniz çin ejderi olabilirmi?Bunları çıkarabilirsiniz.Discusların formları kötü,neon olarak kardinal neon olabilir,çöpçü olarak iyi cins çöpçüler sıradan bronz yada komando çöpçü vs değil.Vatozlar da aynı şekilde mesela iyi bir L serisi vatoz koyabilirsiniz.Ama dediğim gibi bu kurulumla değil.[/QUOTE]
evet çin ejderi pardon.bu kurumla değil derken balıkları çıkarttık sonra sadece kumu mu değiştiricem.dış filtre sepetindeki malzemeler aynen kalsınmı.kardeş sanada zahmet veriyorum ama hakikaten yardıma ihtiyacım var.
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 17:19
Balıkları çıkarttıktan sonra su değişimi haliyle,kum değişimi ve dekorasyon değişimi.Çünkü tanka mangrov kökleri koymak gerek.Dış filtredeki malzemeler içinse seramik ben siporax öneririm,su yumuşatmak için superpeat tarzı bir yumuşatıcı malzeme,karbon(6 haftada bir değişim gerekli) ve elyaf şeklinde olabilir.