20 lt.Bidon Fitre***
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2013 04:03
Uzun uzun araştırdım,okudum sonunda bende bitane yapayım dedim.Hem maliyet yönünden hemde kullanış açısından gayet de iyi oldu.Kullanabileceğim bidon,kap, vs. ne varsa aradım gezdim plastikçileri ama tam istediğim gibi bişey bulamadım.Son çare gıda çarşısına gittim,orada da yoksa başka yerde olmazda zaten.Sora sora en bol çeşidin olduğu yere gittim.Tam istediğim gibi buldum fakat baktığım 30 lt lik olanmiş.Sordum en ufak olanı kaçlık diye 10lt lik var dediler fakat şansıma ondan da kalmamış bende 20lt lik den aldım.Rekorları da oradan bakmaya başladım ilk olarak metal rekorlar vardı aklımda ama yapacağım şey için fazla olacağına karar verdim ayrıca maliyet olarak da baya fark oluyodu arada.Orada bulabileceğim en iyi yer damlama sulama sistemleri satan dükkanlardı.Hem bol çeşit vardı hemde fiyat olarak komik derecede ucuzdu.Aklımda yapacağım şekilden farklı belki 10 farklı şekil geldi orada.İstediklerimi buldum toplamda bikaç parça bişey tuttu dükkan sahibi neredeyse bedava verecekti.Toparladım herşeyi eve geldim ama öyle yapsam bi türlü böyle yapsam bi türlü.Baya bi yapboz yaptıktan sonra en iyi halin en basit olduğuna karar verdim.Ne kadar anlatsamda fotolar kadar iyi anlatamam
İşte benim avatar :D
Damlama 90 dirsek,2 lik
Buda plastik tabaka malzemeden,mavi ayaklar ise dış yalıtım straforlarını sabitleyen aparatlar
Malzemelerin en üstüne gelen tabaka
Vanayı çıkışa taktım,girişte de vardı ama onu çıkarttım.Reklamlarda dedikleri gibi ''Türkiye'de sular kireçli''
Motorun kapaktaki bağlantı şekli,sarı malzeme çeşmelere takılan aparat,hortum kitlerinde olandan
Toplama zamanı
El ile biyere kadar sıkılıyor,gerisini kemer yardımıyla hallettim.Yanlız kemer sevdiğiniz bi kemer olmasın
akvaryum henüz olmadı onu görmezden gelebilirsiniz
Şükür hiçbir sızıntı olmadı,şu ana kadar yaklaşık 6 saattir çalışıyor.
Şimdi bi maliyet çıkaralım...
Filtre 5 tl (istisna) 1500/dk
Bidon 8,5 tl
Hortum 4mt 5tl
Rekorlar ~ 5 tl
Toplamda 25 tl yi geçmedi...
Geri kalan malzemeler elimde olan malzemelerdi (elyaf,sünger,carbon,vs.)
Malzeme temini hakkında yada nasıl yapıldığına dair bi sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım.... Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2013 20:35
Güzel bir çalışma olmuş. Doldur doldurabildigin kadar.
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 00:33
Bidonun contası sebebiyle sızıntı derecesinde su kaçağı oldu.Fakat aynı ölçülerde o-ring conta ile değiştirdim ve sorun ortadan kalktı.Filtre şu an bi tanıdığımda,600 lt. lik akvaryumunda kullanıyor.1 m. den fazla yükseğe çok güzel bi güçte su basıyor.Allah a şükür başka bi sorun çıkmadı.1 aydan fazladır aktif durumda kullanılıyor.
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 15:44
Tebrikler cok güzel çalışma olmuş
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2014 15:33
Bidonun contası sebebiyle sızıntı derecesinde su kaçağı oldu.Fakat aynı ölçülerde o-ring conta ile değiştirdim ve sorun ortadan kalktı.Filtre şu an bi tanıdığımda,600 lt. lik akvaryumunda kullanıyor.1 m. den fazla yükseğe çok güzel bi güçte su basıyor.Allah a şükür başka bi sorun çıkmadı.1 aydan fazladır aktif durumda kullanılıyor.
O küçük iç filtre motoru gerçekten 1 metre yukseklıge basabılıyor mu? Benım akvaryum 450 lt eger kı gerçekten basıosa yenı motor almama gerek yok ıc fıltremı kullanayım, eger sıkıntı oluorsa yenı motor alıp yapcam...Bu arada projenız güzel ellerınıze saglk
O küçük iç filtre motoru gerçekten 1 metre yukseklıge basabılıyor mu? Benım akvaryum 450 lt eger kı gerçekten basıosa yenı motor almama gerek yok ıc fıltremı kullanayım, eger sıkıntı oluorsa yenı motor alıp yapcam...Bu arada projenız güzel ellerınıze saglk
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 13:49
Plastik dirsekler yerine döküm dirseklerin kullanılması daha sağlam olacaktır.Zira bahçemizde her gün 3-4 tanesi elimde kalır.
Edit:Acaba ilk kurulumda içindeki havayı nasıl alıyorsunuz?
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 00:36
Filtreyi hala kullanıyor musunuz?