20 derecede discus
slm arkadaşlar bi abimiz discusları 20 derecede besliyor balıklarda hiç bir rahatsızlık yok düşünceleriniz nelerdir teşşekkür ederim.
2 aydan fazla bir süredir su 20 derece
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
discuslar hakında fazla bilgim olmamasına rağmen oğuz beye katılıyorum. benim görüşüm balıkları etkileyen asıl faktörun suyun sıcaklığı deil su sıcaklığın dengesiz oluşu yani gün içinde deişien su sıcaklığı. 20 derecede sabit tuttuktan sonra bi süre sonra adapte olacaklarına inanıyorum(ama mutlaka beraberinde getirdiği gözle görülmeyen sorunlar vardır)
Tanıdığım bir akvaryumcu normalde balıklarını 30 derecede besliyor. Bazen bu ısıyı 19 a düşürüyor. Bunu neden yaptığını hiç anlatmadı fakat balıklarda hiç bir sorun göremedim. 100 e yakın discus gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyor. Bunu yapan kişinin discus hakkındaki engin bilgisini tahmin edemezsiniz. Discus hakkında 2 kitaplığı dolduracak kadar kitabı var. Bu kişi aynı zamanda Singaur ve Tayland gibi uzak doğu ülkelerine sürekli gitmekte.
Saygılar,
Berk Bey bu ısı düşürme işini neden yaptığını söylememesine şaşırdım doğrusu bana göre bilgi paylaşıldıkçca büyür ve paylaşıldıkça güzeldir herşeyi ben biliyorumluk yapmak insanları çekilmez yapabiliyor belki de ısı düşürmesinin sebebi balıklarının dayanıklılığını ölçmek için veya kargoya hazırlık yapmak için yada ne biliyim buna benzer sebepler için yapılıyor olabilir,zaten kademeli ısı düşüşlerinin balığı etkilemeyeceğini düşünüyorum buna bir örnek mesela moly balıkları tuzlu suya yawaş bir adaptasyon süreci sonunda deniz akvaryumlarında bakılabiliyorlar,sadece örnek olsun diye dedim discusların 20 derece de yaşaması yada ilginç makalelerde de olduğu gibi ph 7.5 hatta 8 de bile yapılan denemelerde çiftlerden yavru alınabilmesi bunun kanıtı olsa gerek diye düşünüyorum çünkü olmaz diye bişey yok sadece istemek azmetmek ve başarmak var en azından benim için böyle.
Saygılarımla...
Adam 35 yıldır discus ile uğraşıyor. İşin püf noktası denilcek şeyleride pek paylaşmıyor. Bende balığın direncini arttırıyor diye düşünüyorum ama bu sadece bir tahmin. Balık satarken kepçe yerine elini kullanıyor. Balıklar elinden hiç kaçmadığı için balığa hiç zarar vermeden eliyle rahat bir şekilde alıp poşete koyuyor .
Saygılar,
bu duruma fazla şaşırmamak gerekir.insanlarda da durum böyle değil mi?bizler 10 derece ısılarda palto giyerken ruslar yada kuzey ülkelerinde bazı insanlar buzları kırıp göllerde yüzüyorlar.olay tamamen uyum meselesi .....ancak bunu yapmanın da bir anlamı olmalı yoksa olay nasrettin hocanın eşeğini açlığa alıştırmasına benzeyebilir.Bu sebeple bence akvaryumun değerlerini sabit tutmak çok önemli fakat onun kadar da önemli olan ideal şartları sağlamaktır.Bunun dışına çıktığımızda olay sadece macera aramaktır diye düşünüyorum.
sevgilerle
[QUOTE=lazarusuo]
Tanıdığım bir akvaryumcu normalde balıklarını 30 derecede besliyor. Bazen bu ısıyı 19 a düşürüyor. Bunu neden yaptığını hiç anlatmadı fakat balıklarda hiç bir sorun göremedim. 100 e yakın discus gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyor. Bunu yapan kişinin discus hakkındaki engin bilgisini tahmin edemezsiniz. Discus hakkında 2 kitaplığı dolduracak kadar kitabı var. Bu kişi aynı zamanda Singaur ve Tayland gibi uzak doğu ülkelerine sürekli gitmekte.
Saygılar,
[/QUOTE]Sizin akvaryumcu şu nedenden yapıyor olabilir ;
Discus, melek vs su sıcakken yumurta dökerler aynı uygulamayı biz meleklerde yapıyoruz eşleri dinlendirmek için yumurta kalitesini artırıp hayvanları genç tutmak için tabi biraz riskli