200X70hx60 AKVARYUM
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 10:31
Merhaba arkadaşlar daha önce 150x60x60h ölçülerinde bir akvaryum yaptırmıştım şimdi yeni bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Ölçüleri 200x60x70h yapmayı düşünüyorum 10mm camdan alttan &üsten kayıtlı kuşaklı olacak. Bu tankım için sizlerin değierli fikirlerini almak istedim fikirlerinizi ve yorumlarınızı benimle paylaşırsanız. Memnun olurum şimdiden yorum ve fikirleriniz için teşekkür ederim.Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 10:33
Bence 200x60x70 10mm cam yetersiz enaz 15mm olmalı..
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 10:43
Bence ne olur olmaz eve yada hernereye kuracaksanız etrafı göle döndürmesin. Su dökülürse emin olun daha fazla masraf çıkacaktır. Bencede 15 mm yapın.
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2008 10:45
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Güvenlik faktörü tam sınırda kalıyor. Ancak olur. En azından taban camını kalın yapmanızda fayda var. Yine de 12mm'nin altında olmaması ev sağlığı için iyi olur
Güvenlik faktörü tam sınırda kalıyor. Ancak olur. En azından taban camını kalın yapmanızda fayda var. Yine de 12mm'nin altında olmaması ev sağlığı için iyi olur
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 00:53
Rasim bey;150 cm'lik tankı kaça yaptırdınız?Cama cam mı?Mobilyalı mı?
Teşekürler.
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 00:58
Bizim burda bir akvaryumcu 200-60-60 ölçülerinde 2 tane akvaryum yaptı yanımda kayıtlı kuşaklı 10 mm camdan 6 aydan sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Bence siz 12 mm den az yapmayın riske girmeye degmez.
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 01:33
Rasim Bey, riske girmeye hiç gerek yok. Daha sonra kötü bir şey yaşayıp daha fazla masraf yepmaktansa bence baştan biraz daha fazla harcayıp daha sağlam ve garantilisini yaptırın. Selamlar....
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 01:41
Mustafa ağbi bende şöyle sağlam bişey olsun istiyorum bu yüzdende siz değerli hobicilerden yorum ve fikir alayım istedim.SAYGILAR.
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 01:46
Sağlam olsun diyorsan mutlaka 10 mm den daha kalın bir cam kullan bence. Olmaz mı, olur elbette 10 mm de. Ama riske girmeye değmez. İçinin rahat olması için mutlaka snınırdaki değere geliyorsa, bir üst kategoridekini kullan derim ben. Şimdiden hayırlı olsun. Selamlar....