200x60x60 akvaryum
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2014 23:38
merhaba arkadaşlar ben 200x60x60 çift kule samplı akvaryum yapıcam bi konuda yardımınıza ihtiyacım var,
akvaryum forumda ölçüleri hesapladım ve yan camlar 60x58 oluyor bunda silikon payı nasıl bırakıyoruz nasıl ölçmemiz lazım yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2014 09:48
Ben akvaryum yaparken silikon payı bırakmıyorum normaldede bu şekilde olması lazım sanırım 4 tane akvaryum yaptım hiç birinde boşluk yok ama büyük ebatlardaki akvaryumlarda hacim büyük olacağından dolayı 2 kenar için 1 mm bırakılabilir sanırım ancak camların birbirine tam şekilde yapışması gerekiyor camlar yapıştığında bastırdığınızda silikon dışa çıkacaktır ve camlar birbirine arada silikon kalmadı diyebilecek kadar yapışacaktır silikon payı bırak diye bıraktığınız 1 mm boşluk kenarlarda çok hafif çıkıntıya neden olabilir
Uğur0990 2014-06-18 09:49:23
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 17:14
ÖM den belirttiğim gibi silikon payı olmaz. 58 cm kestiriniz. Kayıt ve kuşak parçaları için ise 1-2 mm boşluk bırakınız. Silikon payından ziyade yan, arka ve ön cam alt tabandaki camdan taşmaması için.
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 22:03
Silikon payı bırakılmaz camlar birbirine tamamen temas etmezse silikon zaten zayıf tutar büyük akvaryumlarda kagıt bantlar ile yeterli yapışmayı saglayamazsın. 60+ cm acılan 2 tane işkence ve 4 tanede düz tahta parçası ile sabitlersen daha iyi olur
ismer 2014-06-20 22:04:57
Size bu resimdeki gibi fazla işkence gerekmez 60x5 cm gibi 4 parca düz tahta yeterli olur ortadan sıkıp kenarların esit basması için Resimi örnek olması açısından koyuyorum
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2014 22:11
Daha önce akvaryum yapmadıysanız, bu boyut başlangıç için pek uygun değil.