1 saatte Led li armatür yapımı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 23:28
Sizlere nasıl 1 saatte led li bir ışık sistemini yaptığımı kısaca anlatacağım ilk öncelik olay şöyle gerçekleşti elimdeki hazır sistemi sattım ve özel bir armatür yaptırmaya karar verdim kafamdaki tasarımı çizip armatürü yapcak kişiye verdim 1 hafta sonra elime çizdiğim armatür yerine çok basit kalitesiz birşey geldi tartışma oldu ve iptal etmek zorunda kaldım hemen hızlı bir şekilde evimde hazır bulunan 5mt beyaz ledleri nasıl değerlendirim diye aklıma bu sistem geldi
Akşam koçtaşa gittim 2.m kablo saklama kanallarından aldım 7cm genişlik derinlik 2cm
Daha sonra bu kanalı 3 parçaya 65cmlik olarak kestim
3 parçaya ayırdıktan sonra en önemli olan ledleri yerleştirmeye led lerim dış silikonlu kendinden yapışmalı ledler lehim makinası olmadığı için tek parça şeklinde dizmem gerekiyordu bunu şu şekilde yapmaya çalıştım kanalın kenarlarını 3cmlik kapaklı yaptım bu şekilde dizilimde ledler yerinden çıkmayacktı sonra folya bantla sabitledim
Ve son bölüm bağlantıyı yapmak elimde fazladan olan 12v adaptörle ile adaptörün ucunu kesmeden bağlantıyı yapıb bantladım
Bağlantıları yaptıkdan sonra ışıkları açalım
Sonuç olarak beni iadare edecek yeni armatür alana kadar bu şekilde zaman kazandırır insan çaresiz kalınca ben yapamam edemem diyemiyor elektrik işinden hiç anlamam google sağolsun kurulumda onun desteği çok :) buna ek olarak 36w lık bir aparat yaptım
Philips delux u floresan balast 32w vardı bağlantıyı o şekilde yaptım düzgün çalışıyor
Olumlu olumsuz düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim herkese mutlu ışıklar
Akşam koçtaşa gittim 2.m kablo saklama kanallarından aldım 7cm genişlik derinlik 2cm
Daha sonra bu kanalı 3 parçaya 65cmlik olarak kestim
3 parçaya ayırdıktan sonra en önemli olan ledleri yerleştirmeye led lerim dış silikonlu kendinden yapışmalı ledler lehim makinası olmadığı için tek parça şeklinde dizmem gerekiyordu bunu şu şekilde yapmaya çalıştım kanalın kenarlarını 3cmlik kapaklı yaptım bu şekilde dizilimde ledler yerinden çıkmayacktı sonra folya bantla sabitledim
Ve son bölüm bağlantıyı yapmak elimde fazladan olan 12v adaptörle ile adaptörün ucunu kesmeden bağlantıyı yapıb bantladım
Bağlantıları yaptıkdan sonra ışıkları açalım
Sonuç olarak beni iadare edecek yeni armatür alana kadar bu şekilde zaman kazandırır insan çaresiz kalınca ben yapamam edemem diyemiyor elektrik işinden hiç anlamam google sağolsun kurulumda onun desteği çok :) buna ek olarak 36w lık bir aparat yaptım
Philips delux u floresan balast 32w vardı bağlantıyı o şekilde yaptım düzgün çalışıyor
Olumlu olumsuz düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim herkese mutlu ışıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2013 09:14
[QUOTE=alix]Gayet başarılı fakat sende buhar camı varmı yoksa o ledlerin ömrü cok kısa olur.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim buhar camı mevcut buhar camı olmadan kullanılırsa dediğiniz gibi sıkıntı olur
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 21:26
Gayet başarılı bir çalışma olmuş teşekkür ederim bende en kısa zamanda yapmak istiyorum ve benim için çok kolay olcak elektrik elektronik okuyorum :) armatür fiyatları bir öğrenci için çok fazla ve böyle basit ucuz yöntemler bizim için çok iyi oluyor. Tekrar teşekkür ederim...
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2013 16:29
[QUOTE=sametk]Bitkili akvaryumda kullanabildinizmi?[/QUOTE]
Kullandım anubias,java fern ,moss vs gibi türler için çok ideal bir sistem diğer fazla ışık isteyen türler için kuvvetli led gerek onlarda işe yaracağını düşünüyorum
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 19:59
Bayram bey, sizi tebrik ederim kısıtlı bütçe ile bence harika bir iş çıkarmışsınız.
Bu arada aldıgınız armatürü de paylaşabilir misiniz, merak ettim.