175x175x150 Dev Paludaryum Kurulumu ( yeni fotoğraflar syf 5 de)
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 21:18
Muhteşem Hatta Dehşet bi boyut. Cesaretinizden dolayı tebrik ederim. Konuyu sonuna kadar takip edicem. Sık sık resim eklemeyi unutmayın.. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 23:54
Süper bir çalışma. Bakımı zor olacağa benziyor ama seyrine doyum olmayacak.
Resimlerin devamını esirgemeyin lütfen :)
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2011 00:11
Arkadaşlar uzun sayılacak bir süredir fotoğraf ekleyemedim. Çünkü malesef tüm işlemleri bitirip, bitkileri yerleştirip, suyu doldurduktan 3 gün sonra sabaha şöle keyifle bir izleyim diye karşısına durduğumda şok şok şok!!! Sağ taraf komple kopmuş! alt kat 4 sıra 10luk strafor olunca suyun kaldırma kuvveti fazla geldi sanırım. Hemen suyu boşalttım. Allahtan parçalar blok halinde ayrılmış fazla bir zarar yok sayılır ama o an dizlerimin bağı çözüldü!
Suyu boşalttıkdan sonra zemini bezle iyice kuruladım. Ama nafile habire straforun aralarından su sızıyo. Strafor aralarındaki su + bitkilerin altındaki kokopitden gelen su bitmek bilmedi. Ertesi gün iki vilada kovası kadar daha su birikmiş tabanda. Elektrikli süpürgeyi çalıştırıp yarıklara doğru tuttum, iki hazne dolusu su emdi. Vantilatör kurdum bu sefer hemiatuslar tütünler ve yosunlar kurumaya başladı. Koçtaşda Simbo marka hava nemlendirme cihazı kampanyadaymış ondan alıp bitklere 16 saata yakın su buharı verdim anca topladılar. Bugün artık silikonu ve köpüğü bolca kullanarak tekrar yapıştırdım. Benden tavsiye arkadaşlar, straforu strafora silikondansa köpük çok daha sağlam yapıştırıyor. Silikon gibi ayrılmıyor. Artık birdahaki su dolumunda besmele çekip beklicem. Bu ilk dekor veya fon çalışmam değil ama böyle bişeyin olmasına hayret ettim doğrusu. 40 cm su okadar silikonu, köpüğü, derzi aşıp fonu yerinden sökebiliyor.
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2011 00:28
Geçmiş olsun kötü bir durum ama ucuz atlatmışsınız. 4 sıra 10luk gerçekten çok büyük bir kaldırma kuvvetine neden olur, silikon tutsa bile sert strafor dışında beyaz straforlar parçalanabilir bile..
Bir daha olmaz inşallah.