170 ltlikte ne besliyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=sudamlası]3 dişi 1 erkek calvus düşündüm. Ne dersiniz?[/QUOTE]
170lt için şahane bir tek tür akvaryumu olur derim.
Panduriniyi sevmiştir ama o formda(renk,sağlık) balık bulmak imkansız.Zaten Panduriniyi de bulmak çok zor olur. Calvus size çok uygundur ama malum sabır ister.
Seçenek olarak; Leleupi,Bricardi,Daffodil gibi türler, Tropheus bile düşünülebilir.
Ama Calvus ayrıdır..
Merhabalar,
4 Calvus için 170 lt. fazla olur. Balıklar fazlasıyla rahat eder ve mutlu olurlar. Ama siz koca akvaryumda birşey göremezsiniz. Calvus zaten çok hareketsiz ve sakin bir balıktır, görsel zevk alamazsınız. Her ne kadar tek tür savunsakda yanına uyumlu bazı balıklar eklemeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır.
Calvus olarak black kamerun öneririm. Yavru almak istiyorsanız balıkları büyük alın derim. Yoksa en az 1 sene beklemeniz gerekir. 1e 3d güzel bir orandır. Ayrıca balıkları alırken erkek kesinlikle daha büyük olsun. Dişileri çiftleşmeye zorlar, daha çabuk yavru alırsınız.
Saygılarımla...
Bol bitkili tankta amerikan cichlid ve diğer uyumlu cichlid türlerini beslemeni tavsiye ederim.
Ramirezi , kribensis , kakadu v.s.
1)5 Lepistes
2)10 Plati
3)5 Barışçıl Tetra
4)5 Ramirezi
5)Vede Sazangillerden Zebra(Max 6 cm Oluyor)
30 35 Kadar Balık Olur Hem Göze Güzel Gözükür Bunu Yanında
Su Mercimeği
Saz
Çınar
Limon
Eledoa
Zeytin
Java Moss
Şu anda 70 ltlik akvaryumumda lepistes, gurami, neon, kılış kuyruk besliyorum. 170 ltlik akvaryumda farklı olsun istedim. Ne çok küçük kalacak bir balık isitiyorum nede çok büyük olacak birşey istiyorum. Süleyman bey dediğiniz gibi araştırmalrıma göre panduruniyi sağlıklı bulmak çok zormuş. Bakalım biraz daha düşünelim. Çok fazla balık beslemek istemiyorum. Rahatları açısından. Ama benim gözümede güzel görünsünler isityorum. Calvus çok istiyorum. Ama diğer dediklerinizide araştırıcam.