160x80x60 akvaryum yapımı resimli
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
eray bey şimdi büyük olan ön camların alt kısımı silikonlanıp taban cam üzerine oturtuluyor.Daha sonra yan camların alt kısımları ve yan kısımları silikonlanıyor.ve birbirlerine yapıştırıldıktan sonra plastik takoz çekiçle sıkıştırılması sağlanıyor ve gönyeye alınıyor.
Son durum nedir bu arada akvaryumun son halini merak ediyorum.gelişmeler varsa fotoğraflarını eklermisin.Bu arada benim akvaryum sehpası eve geldi şu projelerini beraber hazırladığımız kızaklı sistem sırada şu camları alma işi var ölçülerle ilgili kafam karışmadan şu siparişi hızlandırsak çok iyi olacak.yoksa sehpa boşa gidecek akvaryumun boyu uzayacak galiba.
Yüksekliği 70 olan bir akvaryumum var,"kişi kendinden bilir işi" kısmından yola çıkarak diyorumki; keşke eni 80,yüksekliği 60 veya 65 yapsaydınız
Tadından yenmez bi akvaryumunuz olurdu
İnanın müdahale o kadar zor oluyorki 70 cm de bile.
Üstelik sizinki 80cm.
Taşların diziliminde 60 en 80 enin verdiği tadı vermeyecektir.
.Sevgiler...
Erkan bey tatilden döndün herhalde artan çeyrekcik altınları da cama yatırmak istiyorsun gidişat pek iyi değil benim akvaryuma gelince aynı duruyor silikonları kuruyor.hem seni bekledim ya sehpayı yapan adam yamuk yapıyor.halen gelmedi sehpa ''durmak yok yola devam''
Ayrıca o ağırlıktaki cama plastik tokmakla vurmasanız olmuyor mu?Camın kendi ağırlığı epey fazla zaten.
Bir de yüksekliği dert etmeyin bence,10cm kum koyun,üsttende 5 cm boşluk kalır,bol miktarda kaya koyarsanız su miktarı da baya azalır.Kumun altına 3cm kalınlığında strafor koyarsanız kayaların alt camı kırma ihtimalide ortadan kalkar.Kaç tane silikon kullandınız merak ettim.
Bir de ilk su koyduğunuzda 10cm kadar koyun önce,alt kısımda kaçak varmı ona bakın bir kaç saat falan beklesin,yarısına kadar su doldurun,birkaç saat bekleyin,problem yoksa tamamını doldurun.Bence.