155x60x70(h) yeni akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ölçüler bence güzel inşallah güzel bir akvaryum yaparsınız. Bence cam kalınlığı 12mm olsa daha sağlıklı olur çünki yükseklik 70 cm.yada yüksekliği 60cm düşürelim.
Ali bey şekli okadarda önemli değil ben 500 lt tank yaparken bile aklımda hep şüpe kalıyor patlamaycağına eminseniz yapın derim ve kuşakları ve kayıtları unutmayın.
kolay gelsin.
ali bey kendin yap sisteminde bazı arkadaşşlar akvaryum yapımlarını resimlerle göstermişler, bende onlara bakaraktan yapmayı düşünüyorum, kolay gelsin.
Birçok arkadaştan birçok iyi tavsiye gelmiş bende kendi tecrübelerime göre birkaç şey söleyeyim. Herşeyden önce sanıldığı kadar zor değil ve sonunda kendi yapımın bir akvaryuma bakmanın keyfi ve gururu çok güzel, ama çok iyi araştırıp camları milimetrik bir şekilde kesitrmeniz lazım. Birleştirme işini eğer camcı uzmansa ona yaptırın yok değilse kendiniz yapın daha iyi. Bende daha önce hiç tecrübem olmadığı halde kendim yaptım (125cm lik akvaryumumu) süper oldu. Yanlız yapcağınız ölçülere ve cam kalınlığına çok dikkat. 70 cm yüksekliğe 10 mm kalınlık yetmez, ya kısaltın (en fazla 60 cm) yada 12 mm kalınlık yapın. Bence acemide olduğunuzu düşünerek hem 60 cm yükseklik, hemde 12 mm cam kullanın ve mutlaka alt ve üst kuşak atın. Ben 10mm kalınlıkta camla hem alt hemde üst kuşak attım, böylece yapabileceğiniz hatalarıda telafi etme şansınız olur. Camlarda tabiki rodajlı olacak, en azda 2 kişinin size yardım etmesi lazım o camlar inanılmaz ağır olacak. Son olarak ben kendimi cesur sanırdım, ilk defa yapan biri olarak çok büyük yaptım diye, siz işi dahada ileri götürmüşsünüz, İbrahim beyi dinleyin işi fazlada abartmayın 120 cm lik bir akvaryumda gayet tatmin edici. Ben ölçüleri ve mantığı aşşağıdaki linkten aldım çok araştırdım en mantıklı birleştirme ve cutlist burda üstelik adam cam uzmanı. Saygılar