150x50x65 lik Akvaryum ne yapayım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun 450 lt olcağını düşünürsek 2 tane 1300 lt/h pompa yetecektir..Hatta daha ufak türler için biri bile yeterlidir.
SAYGILAR
Bende Hastalık olmaya başladı her gitdiğim yerde ve her mekanda akvaryum olmalı görmeyince rahat edemiyorum bu akvaryumu dükyana koydum orada besleyecem balık türünü iyi secmek istiyorum o yüzden biraz ön çalışma yapıyorum diyebiliriz ve sizlerin bilgisi ve tavsiyesi doğrultusunda bi karar verecem.
Selam arkadaşım. Benimde 125 ve 105 2 adet tankım var. İkiside tanganika, bir üçüncüsü olda kesinlikle tanganika özelliklede ilk tercik calvus düşünürdüm. Tabii son karar sizin.
Bence herşeyden önce agaç kırık testiler kum taş mağaralar pvc borular v.s. sonra bitkilendir Java Moss v.s. ve 1~2 ay bitkiler bütün akvaryumu kaplasın... içerisine balık koymadan bazı canlı yemleri yerleştir... Balıklar ilk geldiklerinde agrasif davranırken dürtülerini bu yemlerle atsınlar...
Sonra aşağıdaki Sosyal türleri koy böylece hem insan gibi davranışlar gösteren bir akvaryumun olur... hem de bir doğal denge kurmuş olursun ayrica yavru baliklari da asla ayirma... canlı yemi de eksik etme...
ErArslan Bey,
Yukarıda belirtmiş olduğunuz balıkları akvaryuma toplu olarak koymayı mı düşünüyorsunuz merak ettim açıkçası?Eğer belirttiğiniz oranlarda hepsinden koyun derseniz çok dramatik olaylar olabilir o tankta..
Saygılar...