150lt malawi yeni resimler
Fotoğraf:
Yardımcı aletler:
Kapasite (litre):147
Canlılar:2e, 5d sp, 1e, 3d yunus, 1e ve 1d yavru demasoni ve 1 ters yüzen çöpcü
Akvaryum Bakımı:Haftalık %10 su değişimi, dip çekimi cam temizliği
Kullanılan Yemler:Akşam sera granu green, sabah granured, haftada bir az haşlanmış ıspanak, mısır ve havuç
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera aqutan, Sera sıvı gübre, Azoo vitamin ( haftada bir yeme karıştırılarak ), Becozyme B komplex vitamin şurup ( haftada bir çeyrek kapak direk akvaryuma ) kaya tuzu ( su değişimlerinde 15 lt yarım çorba kaşığı ( tepeleme değil )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Murat Bey merhaba,
Yunuslar için ben de aynı konuya değineceğim. Hacim yetersiz kalabilir.
Sizin kulandığınız silis kumun aynısını bende kullanıyorum. Eyüpteki akvaryumcudan temin etmiştim. Aynı dert bende de şuan var. 0,1 mm. olarak geçiyor ve çok ince. Sanıyorum 30-35 mikron diye ölçülen silis kumdan alsaydık bu problem olmayacaktı. Malawi türleri ince kum seviyorlar diye şuan için bir müdahale de bulunmadım. Akvaryum yakınında özellikle ışıklandırma açıkken görülen toz bulutu biraz can sıkıyor.
Sağlıklı balıklar dilerim.
Arkadaşlar,
Bende hafta sonu mercan kırığıyla değiştirmeye karar verdim. Sanırım en doğrusu bu olacak.
Olmadı, biyotop denemesi yapicam kum değişiminde. Kaya bulursam tabi.
Dekoru değiştirince, eski resimleri silip, yenilerini ekledim. Konuda haliyle değişti. Sanırım bir süre değişiklik yapmıyacağım, balıkların başı döndü :))
Bayram süresince İstanbul dışında olacağımdan akvaryuma otomatik yem makinesi ( 35 TL ) ve aydınlatma için dijital saatli priz ( 18TL ) aldım. Bu kadar işe yarayacağını bilsem daha önce alırdım :))
Bana neredeyse iş kalmadı. Üstelik yem miktarı ve zamanlaması ile aydınlatma düzene girdi, imkanı olan arkadaşlara tavsiye ederim.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir