150 litre Ryukinlerim (11. sayfada yeni video)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Canlılar: 4 Ryukin Goldfish
Akvaryum Bakımı: Su değişimleri
Kullanılan Yemler: Hemen hemen 2 - 2.5 aydır ticari yem vermiyorum. Haşlanmış bezelye, brokoli, kırmızı biber, ıspanak ile balıkları besliyorum.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Nitrivec, Anubiaslar için makro element ve potasyum gübre takviyesi, tarçın çayı takviyesi, Magnezyum Sülfat takviyesi, Balık vitamini ve Bemiks kompoze takviyesi.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=71ipZ_OIdu8&feature=youtu.be[/VID]
Teşekkürler. Valla okul, sınavlar vs vs derken akvaryumumla hiç ilgilenemedim okul bitti rahatladım biraz.Dekor diye birşey de yok o yüzden.
Abi aslında sebze ile beslemek suyu bozar diyorlar doğrudur bilemiyorum ama ticari yemler aslında suyu boyuyor diye düşünüyorum. Nls goldfish biraz renk atardı mesela. Kahverengimsi olurdu su. Seranın bazı yemleri sarartırdı. Hepsini gözlerimle gördüm.
Sebze ile beslemek iyidir. Bir aralar Amerikan sitelerine takılıyordum ki adamların sırf japon balığı için açtığı siteler var. Orada birkaç kullanıcı yorumunda japon balığını haşlanmış sebze ile besleyin. Hava kesesi sorunu yaşayan canlı için de tüm ticari yemleri kesin bir daha da vermeyin yazıyordu. Zamanında bu yemler yüzünden ne balıklar kaybettim. Ya kabız oldular ya da hava kesesi... Şimdiki aklım olsa hiç yem vermezdim. İşin püf noktasını öğrendim ama şimdi de piyasada istediğim gibi balık bulamıyorum. Abi belki bazen zahmetli oluyor ama kesinlikle haşlanmış sebze diyorum. Eğer hala kuru yem verseydim belki de bu balıkları da kaybedebilirdim.
Bir de koskoca İstanbul da bir çift kırmızı beyaz Ryukin bulabilsem...
Bu video 23 Şubat akşamı çekildi.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Qw6D8nhhNwo&feature=youtu.be[/VID]