140*60*75 akvaryum yapımına YARDIM!!
Merhabalar arkadaşlar öncelikle yeni bir akvaryum yapmaya karar verdim daha öncelerden 180 litrelik bir akvaryumum vardı camını hazır almıştım balıklarım gayet sağlıklı bu kez camı da dahil tüm ekipmanları kendim yapmak istiyorum mümkün olduğunca bunun için de sizlerden yardım istiyorum..
ölçüleri
140cm * 60cm * 75 cm olacak
demirciden sehbası için profil kestirtip marangoza dolabını yaptırtmayı düşünüyorum sizce ölçülerde sıkıntı varmıdır 13 mm cam kalınlığı biraz eksik değil mi?
ayrıca sump dış veya iç filtre seçenekleri hakkında fikrinizi alabilirmiyim ekipman ve akvaryumu tam olarak hallettikten sonra da tür konusuna hep birlikte karar verip forumca akvaryumu bitirelim bende gün be gün size gelişmeleri resimlerle aktarmaya çalışıcam
şimdiden herkese teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlara bende katılıyorum yükseklik gerçekten sorun. Bende 140*45*50 yapmıştım ama çeşke uzunluğu ve genişliği 10 ar santim daha fazla yapsaymışım.
Merhabalar,
Akvaryumdaki büyük partikül pislik, yem artığı vb. maddeleri içinde toplar
Sudaki sirkülasyonun en büyük etkenidir.
Hava girişi olduğundan hava taşı görevini üstlenebilir.
ZARARLARI
Görüntü kirliliği
Ses
Ekstra elk. masrafı
Küçük balıkları (özellikle yavrular) kapma ve öldürme riski
Anlaşılacağı gibi sump yaparsanız iç filtreye gerek yok düzenli dip çeken biri için. Ayrıca sump sizin bu 630 Lt. hacminize en az 100-150 Lt. extra bir getirisi olur. Isıtıcıyı içinde saklar ve akvaryuma su veya ilaç ekleme gibi olaylarıda sumpta halledebilirsiniz. Sump yaptırma fikriniz var ise camları yapıştırmadan önce sump için delik açtırın yoksa işiniz biraz daha zorlaşır.