1320 kg ve Bina statiği
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bina 20 yaşından fazla, yerler parke ama profilin bacaklarınının altına 10 cm e 10 cm kare ahşap kestim 1,5 cm kalınlığında. Profilin bacaklarıda 5 cm çapında demir e oturuyor. Tabana bir zararı olacağını zannetmiyorum ama bina çekermi onu bilemiyorum. Zaten sorun o? Bina çekermi ?
Bina bu yükü çekecektir orada bir problem yok.Ancak üç akvaryumu üst üste koyarak ağırlığı belirli bir noktaya vermektense bunları yayarak ağırlığı dengeleyebilirsiniz bu şekilde hem daha az tehlike hemde daha kullanışlı olur.Bina bu yüke banamısın demez ancak bir deprem esnasında bahsettiğimiz ağırlık sallanarak çok daha büyük basınç oluşturacak belki 5 belki 10 kat daha fazla üst üste yapmak zorundayım diyorsanız mutlaka en az 4 yerden hiç sallanmayacak şekilde sabitlemenizi öneririm.
Örneğin bizim binada bu oran 1,2ton /m2
Binayı yapan mütahit veya firma ile konuşma imkanım malesef yok, bina 20 yaştan fazla. Diğer konularıda inceledim farklı farklı düşünceler var. İlk etaptta 4 akvaryumu koyacağım böylelikle toplam ağırlık 1 ton un altına inecektir. Diğer ikisinede bir yer bulacam artık.