1310 litreye cam seçeneği.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Camlar temperli de olsa 310 cm uzunluk bence çok fazla. Temperli camın elbette düz cama göre artıları çok fazladır, yüzeysel basınçlara karşı dayanıklılığı 10-12 kat fazladır. Ancak bahsettiğiniz ölçü 1310 lt. Bence denemeyin. Eğer alt ayakları ve dolabı tesisatı yaptığınızı varsayarsak bu ölçüler için en güvenilir olanı 10+10 mm lamine camdır. (İki camın birbirine yapıştırılmasıyla yapılır. Kırılsa bile dağılmaz yerinde kalır.)
Saygılar
Zaten elimde hazır camlar olmasa böyle bir şeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim.Tabiki normal şartlarda böyle birşey yaptıracak olsaydım elbetteki daha kalın lamine camları tercih ederdim.
Ama şunu belirtmeliyimki illaki gerekirse bu akvaryuma çelik kafes alt üst orta kuşak alttan 5-10 cam gömme profil vs. her çeşidinden sağlamlaştırıcı etkenleri yapabilirim. Ayrıca akvaryum yapma tecrübemde var.
Benim asıl korkum darbede ne bileyim hafif bir sallantıda deprem vs.'de olabilir.Ne kadar güvenli olur.
saygılar.
Camcılar böyle bir takasa girmez, çünkü temperli cam kesilemez. O ölçülerde bir sipariş gelip işlerine yarama ihtimali neredeyse sıfır. Yüzeysel darbelerde herhangi bir sorun olacağını sanmam, belki kısa aralıklarla atcağınız kuşakların faydası olabilir ama??? Ben yinede ne olursa olsun yapmazdım bu akvaryumu. Karar sizin.
Saygılar,