130x45x45 akvaryum yapımı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 11:43
130x45x45cm. ebatlarında akvaryum almak istiyordum. Ancak yaşadığım bölgede bu ölçüde akvaryum yapan kişiler bulamadım. Ve akvaryumu mecburen kendim yapmaya karar verdim. Siteden baktığımda cam kalınlığının 7mm. olduğu ortaya çıktı. Ancak 7mm, 8mm veya 10mm. cam bulamadım. 6mm. camdan altına kayıt-kuşak denilen camlardan yapıştırarak akvaryumu yapsam olurmu?. Birde yaparken nelere dikkat etmem lazım, tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim. Ya da gerçekten bu işe kalkışmamalımıyım. Yardım lütfen
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 12:02
Mustafa bey,
şimdiden hayırlı olsun. Daha önce akvaryum yapımı ilgili tecrübem olmadı ama o ebatlar için sitede uygulama 7mm demesine rağmen bence 10mm altına inmemeniz yerinde olur. Akvaryumunuzu, içindeki canlıları, vermiş olduğunuz emeği, evinizin dekorasyonunu, döşemelerinizi ve alt komşunuzu riske atmamış olursunuz. Konu ile gili deneyimi olan arkadaşlar zaten görüşlerini aktaracaktır.
sağlıklı balıklar dilerim.
şimdiden hayırlı olsun. Daha önce akvaryum yapımı ilgili tecrübem olmadı ama o ebatlar için sitede uygulama 7mm demesine rağmen bence 10mm altına inmemeniz yerinde olur. Akvaryumunuzu, içindeki canlıları, vermiş olduğunuz emeği, evinizin dekorasyonunu, döşemelerinizi ve alt komşunuzu riske atmamış olursunuz. Konu ile gili deneyimi olan arkadaşlar zaten görüşlerini aktaracaktır.
sağlıklı balıklar dilerim.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 12:22
İlk denemeniz olacak. Usta birisi yapsa, 6cm kalınlığa tamam diyebilirdim. Ama acemi birisi için tehlikeli diye düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 12:43
Mustafa abi bence Akakvaryum Ali Kuştepesi ile bir görüş o istenilen şekilde mobilyalı veya mobilyasız yapıp şehir dışına gönderiyor galiba.
Fahrettin 2010-07-06 12:44:31
Kendi sitesi;