130 lt denize doğru
Arkadaşlar 35 lt nano kurmak istemiştim baktım sıkıntı oluyor ps koyulmuyor dedimki ben bunun büyüğünü alıyım rahat olsun ve dün sabah 130 lt hacimli deniz akvaryumu boyu tl-550 aldım içinde herşeyi mevcut dün kurulumu yaptı akvaryumcu şuan sistem çalışıyor ama ps sanki fazla köpük cıkarıyor birde hermiti attı içine direk herhangi bir sorun olurmu. Akvaryumun suyunu kendi getirdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Malzemelerin marka ve modelini bilmek gerek
Sump olacakmı vs bunları yazmanız gerek.
Ve Tuzlu Suya Hoşgeldin.
BOYU TL-550 ZUMBO KATLANIR KAPAK-KOMPAKT DENİZ AKVARYUMU
(Çift Fan+Su pompası+PL ışık+Protein Skimmer+Isıtıcı
Sünger+Bioball+Aktif Karbon+Seramik)
Akvaryumun 128 litre su kapasitesi mevcut.
Çift fan sistemi bulunmakta.
20 w gücünde saatte 1400 L/H maksimum su pompası bulunmakta. Sünger, bioball, aktif karbon , seramik ve protein skimmer dahildir.
Az enerji tüketen ışık sistemi ile 2 adet 24w lamba bulunmakta.
100 w gücünde boyu ısıtıcısı .
Burada sadece tank : 488 TL
http://aquapetcenter.com/shopping/product_info.php?products_id=2061
Burada seti : 710 TL
Bunlarda pazarlık payları illaki vardır.Birde yerine gidip aldığında fiyat dahada düşecektir.
Tabi senin kütahyada olduğunu göz ardı etmemek gerekir.
Herşeyini kendin tasarlayıp yaptırsaydın aynı fiyata daha kaliteli sumplı bi sistem yaptırırdın ve müdahale daha kolay olurdu diye düşünüyorum..
Genede Hayırlı olsun güzel görünüyor.Sağlıklı balıklar
Biraz daha kaya ilave ettir. Birak soyle bir ay kendi kendine donsun su. Haftalik 5-10 litrelik su degisimi yap. Bakteri ekle. Suyu hep kontrol et olc olcumleri ogren gundelik su degerlerinin dalgalanmasini gozlemle vs biraz bakimla kendine tecrube kazandir. Sonra tamam diyeceksin kendi kendine zaten.
Bu akşam nitrat amonyak ve tuz testi yapıldı amonyak çıkmadı. Nİtrat 10 mg çıktı, tuz 0.04 çıktı tuz ilavesi yapıldı gidişat şimdilik böyle gelişmeleri burdan yazıcağım bilgilerinizi bnmle paylaşırsanız sevinirim