120*50*70 Yapıyorum yardım.
selamlar
120*70*50 ebatında bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
Ama aslında ebatlar konusunda oldukça kararsızım.
70 cm yükseklik 50cm en le uyumsuz ve orantısızmı. tehlikeli olurmu.
yüksekliği fazla tutma sebebim daha güzel seyir imkanı sağlamak ama eni 50cm tutmak istiyorum. dengesizlik yaratırmı.
120*60*60 ----120*70 *60----120*60*50 hangisi daha iyi olur .
2- 10mm camları 80 ytl ye temin edebiliyıorum. 10mm yeterli olurmu bu konuda netleşemedim. bazıları yeter bazıları yetmez diyor. 12mm ye çıkarınca fiyat 150 ytl ye çıkıyor. ne dersiniz.
3- Ayrıca tankı yapabilecek tecrubede değilim . buna cesaretimde yok bu konuda akvaryumu beraber yapabileceğim bana yardım edebilecek arkadaşlar varmı. kadıköy bölgesindeyim...
teşekkurler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende akvaryumumu kendim yapmıştım.8 mm camdan 110*48*50 cm öçülülerinde.Ama yüksekliği 50 cm şimdi az geliyor bana.Bence 120*70*50 çok güzel olur.Bu ölçüler için korkusuz kullanmak istersen 12 mm cam kullanman gerekiyor.Alt ve üst kenarlarada boydan boya kuşak yaparsan çok sağlam bir akvaryum olur.Ben boydan boya kuşak koymamıştım camda ince olduğundan (normalde 10 mm kullanmak gerekliydi) su doldurunca camlar esneme yapmıştı nerdeyse patlayacaktı.Sonradan kuşak ekledim şimdi sorunu yok.Yapımda yardım etmek isterdim ama avcılardayım malesef.
Camları düzgün kestirdikten sonra kenarları kağıt zımpara ile zımparalamayı unutma.Yoksa ellerini kesebilirsin.
slm bende 150*65*50 cm akvaryum var 10 mm cam kullandık ve 1 yıldır hiçbir sorun yaşamadım.sana tavsiyem üst camları rodaj yaptır özellikle kayıtları yoksa jilet gibi kesiyolar.
MUSTAFA EROL
Teşekkür Edenler: [T]207248,ilturk[/T]