11 aylık su(yepyeni deneyler 4'te)
Önemli ve faydalı bir konu, katılım sağlayan arkadaşlara teşekkürler... Yalnız konuyu biraz daha enine boyuna açıp genişletebilirsek daha da faydalı bir hale getirebiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bunun yanında akvaryuma çeltik ekmistim. Tüm çeltikler pirinç verdikten sonra çürüdü.Birine bile elimi sürmedim.Çunki çürüyen bu celtikler aldıkları azotu tekrar suya vediler.Aldıklarını verdikleri için döngüye bir yük binmedi.Eger budama veya akvaryumdan canlı çıkarma islemi yaparsanız.Akvaryum çok büyük miktarda besin ve element kaybedicketir.
Boyle bir sistemde asla ama asla tavsiye etmiyorum.
Bunun yanında eger siz bir gölden, bir nehirden yada denizden 1m küp su alıp. İçine bakaranız belki 1 yada 2 balık görürsünüz.akvaryumu denize simule edersek suya girdigimizde, elimize koluma milyonlarca balık çarpıcaktır.Bence çok güzel bir örnek oldu.Nekadar yalnıs yaptıgımızı anlamak için.
Tetrazon yavrularmın bulundugu akvaryumda filtre yoktu. Çok güzel saglıklı gelisip büyüdüler.Tetrazonların gayet agresif türler oldugunu belirtmekte fayda var.Bazen bitkileri bile didiklerler.
Bu hobide çok balık beslemek matah degildir önemli olan saglıklı balık beslemektir.Tabi zevkler renkler tartısılmaz.
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Bunun yanında akvaryuma çeltik ekmistim. Tüm çeltikler pirinç verdikten sonra çürüdü.Birine bile elimi sürmedim.Çunki çürüyen bu celtikler aldıkları azotu tekrar suya vediler.Aldıklarını verdikleri için döngüye bir yük binmedi.Eger budama veya akvaryumdan canlı çıkarma islemi yaparsanız.Akvaryum çok büyük miktarda besin ve element kaybedicketir.
Boyle bir sistemde asla ama asla tavsiye etmiyorum.
Bunun yanında eger siz bir gölden, bir nehirden yada denizden 1m küp su alıp. İçine bakaranız belki 1 yada 2 balık görürsünüz.akvaryumu denize simule edersek suya girdigimizde, elimize koluma milyonlarca balık çarpıcaktır.Bence çok güzel bir örnek oldu.Nekadar yalnıs yaptıgımızı anlamak için.
Tetrazon yavrularmın bulundugu akvaryumda filtre yoktu. Çok güzel saglıklı gelisip büyüdüler.Tetrazonların gayet agresif türler oldugunu belirtmekte fayda var.Bazen bitkileri bile didiklerler.
Bu hobide çok balık beslemek matah degildir önemli olan saglıklı balık beslemektir.Tabi zevkler renkler tartısılmaz.
[/QUOTE]
Bunun yanında benim elimde 3 tür canlı kültür mevcut.MicroKurt, FitoPlankton ve Artemia.
Yavrunun gelisiminde en büyük etken akvaryumun büyüklügü-besin ve su degerleridir.
Besini zaten canlı yem ve güzel kuru yemlerle sagladıgımıza gore en alasından akvaryumda yaptıgımza gore. (balıga gore degisir)
Konumuz su degerlerine geliyor.Yuksek oranda nitrat ve amonyak suyumuz çok zehirler ve kirletir buda yavrularımızı toplu ölüme kadar götürür.Fakat Güzel dengelenmis bir akvaryumda zaten, nitrat ve amonyak yok.
Bizler üretici degiliz. Eklemek gerekirki yavrularımızı 1 ayda satıs boyuna getirmek gibi dertlerimiz yok. Yavas yavas dogasındaki gibi büyümeleri daha çok hosuma gider ve gidiyorda.Boyle saglıklı ortamlarda büyümüs yavrular çok daha uzun süre yasıyor.Onurun bu konudaki tezini okumanızı öneririm. Onurcum burayada ekliyebilirsin.
Peki Altaycım hemen yazayım.Şimdi aslında konu çok karmaşık ve belki de ufak bir kitap yazılacak kadar derin ve ayrıntılı bir konu ama biz sadece çok basitçe bahsedeceğiz ve çok azını anlatma şansımız olacak.
Dış filtre olan bir akvaryumda, iç filtre olana nazaran nitratın daha fazla çıkması normaldir. Fakat amonyak ve nitrit testi yapıldığında da iç filtre olan akvaryumda bu değerler daha yüksek çıkacaktır. Bu aslında dış filtrenin görevini yaptığı anlamına gelir fakat dış filtrenin dezavantajı temizliğinin daha zor oluşu ve içerisindeki atıkların daimi çürümeye devam etmesi ve doğal olarak döngü sonucunda nitrat oranının artmasıdır. Fakat aynı olay iç filtrede olsaydı, aynı birim zamanda canlılar çürüme dolayısıyla oluşacak amonyak yüzünden mefta olabilirlerdi :P