100*50*60h için hangi türü tavsiye edersiniz?
Merhaba arkadaşlar.
Akvaryum sevdam nisan ayında başladı. İş yerimize yaklaşık 20 litre su alan bir akvaryum aldık. Daha sonra evlerimize taşıdık bu hobiyi. Evime de aynı akvaryumdan aldım. İlk olarak canlı doğuranla başlayayım dedim. Akvaryumu kurduğum günün ertesi sabahı bizim toplaya bildiğimiz yaklaşık 18-20 tane yavruyu yavruluğa aldık. büyük bir heyecan ve mutluluk duyduk bundan. Ancak heyecanımız çok sürmedi ve ikinci sabah kalktığımızda yavrularımızın ve yetişkin 15 e yakın balığın öldüğünü gördük. Doğru akvaryumcuya gittim. Bir dünya klasik laf sıraladı bana " suyun dinlenmemiş, çok yem atmışsın v.s." Balıklarımın ölmüş olmasının ve iki günlük bir hobici olmanın verdiği duygular içinde bi okadar daha balık aldım ve yine hüsran. Sonradan farkettimki AKDENİZ AKVARYUM'dan almış olduğum yemin kullanma tarihi geçeli bir sene olmuş. Ve bütün ölen balıklarımın durumunu buna bağladım. Daha sonra akvaryumumu ve türü değiştirmeye karar verdim. yaşayan 3-5 balıkla beraber akvaryumu akrabalarıma hediye ettim. Kendimede 80*30*45h ölçülerinde yeni bir akvaryum aldım. Sıfırdan filitre vs de aldım. Gittim kendi ellerimle balıkları seçtim. Nazar değmesin 3-4 ay oldu sadece iki çöpçümü kaybettim. Kaybettim diyorum çünkü birinin ölüsü çıktı akvaryumdan. Galiba diğeri su değişikliği sırasında kara gümbürtüye gitti. Neyse daha fazla uzatmayayım. Şimdide 100*50*60h ölçülerinde 10 mm cam ve 10 mm kuşaklı sehpalı bir akvaryum yaptırıyorum. Ancak başta da belirttiğim üzere yeni olmanın verdiği tereddü ile ne tür yapmam menfaatime olur diye siz değerli arkadaşlarımıza danışmak istedim. Gönlümden geçen yunus.Sizce hangi tür kaç adet olur bu akvaryumda?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yeni Akvaryumunuzun ölçüleri güzel 300 lt ideal bir Akvaryum.
Saygılar,
Merhaba ben de antalyadayım ve size tavsiyem balıkçı pazarında bir şey almayın. Nereden ve neden almıyım derseniz sizin cebinizdeki parayı almak için her şeyi söylerler. Bana öyle yaptılar ve bende balıklarımı kaybettim. Nerden alıyım derseniz yıkılan demirciler çarşısınız orada selin pet var çok büyük bir dükyan ama çok iyiler ve diğer balıklçılara göre daha ucuz ben kendime oradan yunus ve sarı prenses akvaryumu kurdum şu anda çok sağlıklılar ve hiç bir ilaç kullanmıyorum. Ben size balık seçme konusunda bir ilk önce oraya gidip bir akvaryumları gezip balıklara ve türlere bakmanızı isterim. Oradaki kime söyleseniz yardımcı olur. Belki geldiğinizde ben bile orada olabilirim sürekli oraya gidiyorum geziyorum çünkü. Ama benim size önerim güzel kayalardan dekor ( yani yuva yapmak ) bir kaç testi . Balık olarakta eğer kaya koyacaksanız sarı prenses ve yunun derim. Yada frontosa ve calvus çok güzel olur. Sayıya gelince eğer ugraşmak isityorsanız ve biran önce yavru almak istiyorsanız sarı prenseslerden yavru almak kolaydır. 9 dişi 3 erkek çok güzel olur hem yunus hem de sarı prensesler için bu sayı. Saygılar